Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kedysi bol spoločným menovateľom vysávačov hluk. Dnes, vďaka inovatívnemu dizajnu vysávaču Electrolux Pure D8.2, už môžete vysávať tak ticho, že nezobudíte ani spiace dieťa.

Staršie vysávače, ale aj tie súčasné, pri ktorých nie je ticho prioritou, dosahujú hlasitosť až od 71 do 84 decibelov. To je približne taká úroveň hluku, akú dosahuje umývačka áut, kuchynský mixér alebo nahlas pustené rádio. Hluk takejto intenzity je už pre ľudí nepríjemný a otravný, narúša ich sústredenie. Dlhodobé vystavenie takémuto hluku môže byť dokonca škodlivé aj po psychickej stránke.

Našťastie, už dnes nájdete aj vysávač, ktorý dosahuje hlasitosť len 57 dB. To je viac ako 4-krát tichšie ako klasické vysávače. Týmto vysávačom je Electrolux Pure D8.2. Svoju tichú prevádzkovú hlasitosť získal vďaka systému PureSound, inovatívnemu motoru, lepšiemu tesneniu systému a novému dizajnu hubice. Pre porovnanie, hlasitosť 57 decibelov dosahuje napríklad bežná konverzácia v domácnosti alebo dážď.

Toto stíšenie navyše prichádza úplne bez kompromisov, zvýšené ticho ani náhodou neznamená zníženú účinnosť vysávania. Vďaka pokročilej technológii SmartMode rozpozná vysávač typ podlahy a automaticky upraví výkon vysávača. Možno tak bez ťažkostí plynule prechádzať z koberca na plávajúcu podlahu a stále zachovať maximálnu účinnosť vysávania. Účinné vysávania zaručuje aj nový dizajn hubice OneGo Power Clean, ktorý umožňuje vysávaču Pure D8.2 pozbierať veľké aj malé častice prachu bez ohľadu na typ podlahy.

Čo spôsobuje hluk pri vysávaní?

Hluk pri vysávaní spôsobuje viacero faktorov. Jedným z nich je vzduch a častice prachu, ktoré prúdia hadicou a vysávačom. Čím rýchlejšie tento vzduch prúdi, teda čím výkonnejší je váš vysávač, tým väčší hluk vydáva. Svoju rolu zohráva aj samotný motor vysávača. Ten nielenže je sám o sebe hlučný, ale navyše aj vibruje. Tieto vibrácie sa presúvajú na celé telo vysávaču, ktoré samo začne vibrovať a začne vydávať hluk tiež. Vysávač Pure D8.2 je napríklad tichší vďaka lepšiemu ukotveniu motora, ktoré minimalizuje vibrácie, a zlepšenej izolácii.

Viac informácií nájdete na www.electrolux.sk.

Spoločnosť Electrolux je najväčším svetovým výrobcom domácich a profesionálnych spotrebičov. Stavia na svojej dlhoročnej znalosti potrieb zákazníkov a vďaka spolupráci s profesionálmi prináša dômyselne navrhnuté, inovatívne a udržateľné riešenia. Medzi výrobky spoločnosti Electrolux patria chladničky, rúry, sporáky, varné panely, umývačky riadu, práčky, vysávače, klimatizácie a malé domáce spotrebiče. Pod svojimi značkami AEG, Electrolux, Zanussi, Frigidaire, Anova a Westinghouse predá viac než 60 miliónov spotrebičov zákazníkom z viac než 150 krajín sveta. V roku 2018 dosiahli tržby spoločnosti Electrolux hodnotu 124 miliárd SEK a spoločnosť zamestnávala 54 000 zamestnancov.

Značky: