Testovali sme Mercedes eVito Tourer. Je to auto na diaľkovú dopravu osôb alebo tovaru a je dôkazom, že elektrina prichádza aj do tohto segmentu.

Jeho dojazd je podľa WLTP 361 kilometrov a sériovo je tu zabudovaná funkcia rýchleho nabíjania. K dispozícii v dlhom (5140 mm) alebo aj extra dlhom (5370 mm) variante.

Mercedes-Benz eVito Tourer začína na cene 56 192 eur (bez 20 % DPH) aj so servisným balíkom. Namerali sme kombinovanú spotrebu 27,9 kWh/100 km. eVito Tourer je myslený ako hotelový kyvadlový dopravný prostriedok, veľkopriestorové taxi alebo vozidlo služby zdieľanej jazdy.

Nabíjanie a dojazd

Mercedes-Benz eVito Tourer preberá takmer komoletne vzhľad modelu Vito so spaľovacím motorom. Pod prednou časťou je umiestnené elektrické hnacie ústrojenstvo, ktoré poháňa predné kolesá so špičkovým výkonom 150 kW. Energia sa ukladá do lítium-iónového akumulátora v podlahe vozidla, ktorý je uložený nízko a v strede, čo sa prejavuje na jazdných vlastnostiach modelu. Maximálna sériová rýchlosť 140 km/h, na želanie to môže byť 160 km/h.

Mercedes eVito TourerZdroj: Mercedes
Mercedes eVito Tourer

Mercedes-Benz eVito Tourer disponuje vodou chladenou nabíjačkou so striedavým prúdom s výkonom 11 kW. Vďaka tomu je pripravený na nabíjanie striedavým prúdom doma alebo na verejných nabíjacích staniciach. Nabíja sa prostredníctvom nabíjacej zásuvky CCS, ktorá sa nachádza vpravo, v prednom nárazníku. Prostredníctvom tejto zásuvky možno transportér rýchlo nabíjať aj jednosmerným prúdom. Akumulátor vozidla eVito Tourer tak možno nabiť vďaka maximálnemu nabíjaciemu výkonu 110 kW na rýchlonabíjacej stanici približne za 45 minút z 10 – 80 %. Akumulátor s využiteľnou kapacitou 90 kWh umožňuje dojazd 361 kilometrov.

Rekuperácia

V deceleračnom alebo brzdnom režime sa mechanický otáčavý pohyb premieňa na elektrickú energiu a používa sa na
nabíjanie vysokonapäťového akumulátora (rekuperácia). Silu repureácie môžete veľmi výrazne ovplyvniť. Podľa potreby môže meniť intenzitu rekuperácie radiacou páčkou, ktorá sa nachádza za volantom. Komfortný spôsob jazdenia umožňuje funkcia rekuperácie DAUTO. V tomto prípade predvída jazdu a sporí energiu. V tomto prípade sa prepoja informácie bezpečnostných asistentov a intenzita rekuperácie sa v reálnom čase prispôsobí podľa situácie.

Mercedes eVito TourerZdroj: Mercedes
Mercedes eVito Tourer

Taxislužby a iní poskytovatelia prepravných služieb profitujú z rozličných konfigurácií sedadiel: s dvoma lavicami vzadu možno využívať eVito Tourer ako komfortné vozidlo kyvadlovej dopravy, ktoré agilnou a mimoriadne tichou jazdou splní všetky požiadavky kladené na modernú prepravu osôb. Vďaka flexibilnej konfigurácii sedadiel možno transportér vybaviť napr. až deviatimi miestami na sedenie alebo sedadlami osadenými v konfigurácii tvárou v tvár.

Výbava

Model eVito Tourer ponúka oproti konvenčnému sériovému modelu viacero prvkov už v sériovej výbave, napríklad 17-palcové disky alebo vyhrievanie sedadla vodiča. Súčasťou sériovej výbavy sú aj asistenčné a bezpečnostné systémy, ako aktívny asistent brzdenia, ATTENTION ASSIST, asistent osvetlenia vozidla a tempomat. Za príplatok je pre eVito Tourer k dispozícii aj systém vzduchového pruženia AIRMATIC. Výhody systému spočívajú v zvýšenom komforte jazdy, optimalizovanom zvukovom komforte, ako aj v nižšej spotrebe pri vysokých rýchlostiach.

Mercedes eVito TourerZdroj: Mercedes
Mercedes eVito Tourer

V cene 56 192 eur (bez 20 % DPH) je aj balík údržby na 6 rokov. Ten pokrýva náklady na údržbové práce podľa servisného zošita a predpisov výrobcu ako aj certifikát akumulátora Mercedes-Benz na 160 000 kilometrov alebo 8 rokov prevádzky.

Technické údaje vozidla Mercedes-Benz eVito Tourer

Emisie CO20 g/km
Spotreba elektrického prúdu (kombinovaná)[1]  (WLTP)27,9 kWh/100 km
Dojazd (kombinovaný)[2,3] (WLTP)361 km
Čas nabíjania z nabíjacej skrinky (wallbox) alebo z verejnej nabíjacej stanice (nabíjanie striedavým prúdom, maximálne 11 kW)< 10 h (0 – 100 %)
Čas nabíjania z rýchlonabíjacej stanice Nabíjanie jednosmerným prúdom, maximálne 50 kW sériovo Nabíjanie jednosmerným prúdom, maximálne 110 kW (voliteľne)  cca 80 min (10 – 80 %) cca 45 min (10 – 80 %)
Náhonna predné kolesá
Výkon (špičkový)150 kW (204 k)
Výkon (trvalý)70 kW (95 k)
Max. krútiaci moment362 Nm
Vysokovoltový akumulátorlítium‑iónový
Kapacita akumulátora (využiteľná)90 kWh
Kapacita akumulátora (nainštalovaná)100 kWh
Dĺžky5 140 mm, 5 370 mm
Max. objem batožinového priestorudlhá: 999 l, extra dlhá: 1 390 l
Obmedzenie rýchlosti140 km/h (sériovo), 160 km/h (voliteľne)
Najväčšia prípustná celková hmotnosť3 500 kilogramov

Zdroje: Mercedes, vlastné

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.