Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nabíjanie elektromobilu rýchlo, pohodlne a hlavne kdekoľvek: pre mnohých vodičov elektromobilov na celom svete je to často skôr želanie ako realita.

Nabíjanie je popri dojazde a nákladoch jednou z najväčších obáv vodičov áut, ako ukazuje štúdia Nemeckého združenia energetického a vodného priemyslu (BDEW). Spoločnosť Bosch to chce napraviť svojou vlastnou platformou, a preto teraz stanovuje ďalší míľnik pre lepší prístup k nabíjacej infraštruktúre: ponúka viac ako milión nabíjacích staníc na štyroch kontinentoch. Tým sa sieť tejto technologickej spoločnosti stáva jednou z najväčších na svete. „Deklarovaným cieľom spoločnosti Bosch je zabezpečiť širokú dostupnosť nabíjacích staníc a ukončiť chaos spôsobený rôznymi nabíjacími aplikáciami,“ hovorí Marco Zehe, prezident divízie Electrified Motion spoločnosti Bosch.

Používatelia majú prístup k nabíjacím službám Bosch pomocou aplikácie v smartfóne a Bosch ponúka svoje riešenia na nabíjanie elektrických vozidiel aj automobilovým výrobcom a spoločnostiam. Tieto služby sa dajú flexibilne a jednoducho integrovať do vzhľadu a informačno-zábavného systému výrobcu, a to funkčne aj vizuálne, takže zážitok z jazdy a nabíjania si zachováva individuálny vzhľad výrobcu a zapadá do sveta jeho značky. Nabíjanie a platenie trvá len niekoľko kliknutí – s úplnou transparentnosťou nákladov. Aktuálne zahrnuté nabíjacie stanice nájdete v Európe, Severnej Amerike, Ázii a Austrálii. V súčasnosti je len v Európe približne 800 000 nabíjacích staníc a ďalších 130 000 v Severnej Amerike; do konca roka 2024 ich bude v Austrálii, na Novom Zélande a v Ázii približne 200 000 – a ich počet neustále rastie. „Integráciou viac ako milióna nabíjacích staníc do jednej platformy výrazne uľahčujeme vodičom elektromobilov ich vyhľadávanie a nájdenie – a to na celom svete. Týmto spôsobom robíme elektromobilitu čoraz vhodnejšou pre každodenné používanie širokou verejnosťou,“ hovorí Zehe.

Sú potrebné vynaliezavé služby nabíjania: Bosch očakáva, že do roku 2030 bude každé tretie novo zaregistrované vozidlo na svete čisto elektrické, do roku 2035 to bude každé druhé. „V priebehu desaťročia očakávame obrovský nárast v oblasti nabíjacích služieb – pretože s rastúcim počtom elektrických vozidiel rastie aj potreba jednoduchých a komplexných riešení nabíjania. A to je pre nás dobré,“ hovorí Zehe. Spoločnosť Bosch očakáva, že do konca desaťročia sa jej obchod s nabíjacími riešeniami každoročne rozšíri o viac ako 50 percent.

Značky: