Elemantary OS, ktorý v sebe kombinuje Linux a macOS je dostupný v novej verzii.

Aktuálne dostupná s označením Loki pre verziu 0.4. Je celkom prirodzené, že nová verzia ďalšej linuxovej distribúcie mnohých neočarí. Je ich tak veľa a majú mnoho problémov na rôznom hardvéri, že nikdy neodhadnete ich funkčnosť.

Táto distribúcia sa snaží odlíšiť práve svojim návrhom, no a ponúka to, čo iní nemajú. Tým je prepracované grafické rozhranie, ktoré zaujme na prvý pohľad. Prepracované neznamená komplikované. Elementray OS ako je už z názvu jasné cieli na jednoduchosť. Postavený je na Ubuntu.

Do systému teda nainštalujete všetok softvér, ktorý potrebujete. Základné aplikácie na internet, emaily a kalendár či multimédiá už sú súčasťou inštalácie.

appkyloki_nowat

Menšou nevýhodou je, že systém je platený. Síce vo forme dobrovoľného príspevku (najmenej 5 USD), no aj tak bude pre mnohých znamenať prekážku. My sme systém vyskúšali a vyzerá naozaj veľmi pekne. Ak si naň trúfate, odporúčame inštaláciu na USB kľúč aj s tzv. persistent file. Do neho sa uložia všetky zmeny, ktoré v systéme vykonáte vrátane uložených súborov. A stále ho netreba inštalovať.

Zdroj: BetaNews

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.