Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spomedzi 28 spoločností z 15 krajín, ktoré sa prihlásili do Elevator LAB Partnership Programu 2020, vybrala odborná porota najúspešnejší projekt. Víťazom sa stalo riešenie od spoločnosti Zentity.

Elevator Lab je popredný Fintech Partnership Program založený Raiffeisen Bank International AG (RBI) a jej dcérskymi bankami, aby spoločne rozvíjali škálovateľné riešenia a umožňovali ich medzinárodný rast. Ide o program, v rámci ktorého hľadá zavedené fintechy s osvedčenými inovatívnymi produktmi a technológiami.

V roku 2020 pozostáva Elevator Lab Partnership Program z niekoľkých častí, z ktorých každá má inú časovú os a hľadá fintechy v rozličných oblastiach. Jednotlivé témy budú zastrešené dcérskymi bankami skupiny RBI, ako východiskový bod pre ďalšiu expanziu do regiónu strednej a východnej Európy.

Banka ako platforma

Hlavným cieľom slovenského Elevator Lab Partnership Program bolo nájsť riešenie, ktoré pomôže banke s vybudovaním digitálnej platformy, ktorá úspešne prepojí klientov Tatra banky s riešeniami tretích strán a prinesie im nové funkcionality, produkty a služby s pridanou hodnotou a lepší klientsky zážitok.

Vo finále predstavili svoje riešenia 4 spoločnosti:

  • Cocolabs (Francúzsko)
  • Shopery (Španielsko)
  • Nucoro (Veľká Británia)
  • Zentity (Česko)

 Dokonalý zážitok v jednej aplikácii

Víťazom sa stala spoločnosť Zentity, ktorá pomáha firmám stať sa superaplikáciou, aby ich klienti komfortne na jednom mieste našli široké spektrum užitočných služieb. Nosným pilierom projektu je používateľský zážitok, ktorý je natoľko unikátny, že má potenciál výrazne odlíšiť mobilnú aplikáciu banky od iných trhových riešení a tým motivovať klientov k jej aktívnejšiemu využívaniu. Aj napriek tomu, že ide o lokálne riešenie, vyniká svojou škálovateľnosťou, čím sa zvyšuje pravdepodobnosť jej ďalšej implementácie v rámci skupiny RBI. Zentity má aktuálne obchodné zastúpenie v Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku a USA.

Víťaz získava možnosť realizovať platený pilot priamo v Tatra banke a následne prezentovať svoje riešenie na International Demo Days vo Viedni.

„V tohtoročnom Elevator LAB Partnership Programe sme sa zamerali na hľadanie riešení, ktoré umožnia posúvať hranice bankovníctva ešte ďalej, a to prostredníctvom platformizácie. Aj tento ročník potvrdil, že Tatra banka je atraktívnym partnerom inovatívnych spoločností, nielen z nášho regiónu, ale z celého sveta,“ uviedol pri tejto príležitosti Michal Satur, vedúci oddelenia Research & Development v Tatra banke.

Viac informácii sa dočítate na blogu Tatra Banky.

Značky: