Prekonal tak aj dlhodobého držiteľa tohto „titulu“, ktorým je niekdajší americký prezident, Barack Obama.

Elon Musk je aktívnym používateľom tejto sociálnej platformy už od roku 2010 a je o ňom známe, že mesačne dokáže publikovať aj viac ako 100 tweetov, ktorými dokáže polarizovať státisíce ľudí. Okrem toho využíva Twitter aj na propagáciu svojich spoločností a projektov. Každý, kto tohto človeka aspoň trošku v on-line priestore sleduje vie, že aj samotný Twitter je od roku 2022 v jeho rukách, no jeho účet nenarástol z „hodiny na hodinu“, ale postupne.

Elon Musk
Elon Musk

Pred niekoľkými dňami dosiahol jeho účet na Twitteri 134,9 milióna sledovateľov, čím prekonal Baracka Obamu, ktorého účet má približne 132,9 milióna sledujúcich. V júni minulého roka dosiahol Muskov účet 100 miliónov sledovateľov, čo bolo ešte predtým, než kúpil Twitter za 44 miliárd dolárov (október 2022). Zaujímavosťou je aj to, že jeho účet patrí medzi najplodnejšie vôbec, nakoľko má aktuálne približne 24 600 tweetov, čo je v podstate rekord.

Jeho účet je zaujímavý aj kvôli tomu, že Musk sleduje iba 214 iných účtov, ktoré pravidelne vo svojich postoch spomína, pričom účet niekdajšieho prezidenta USA, Baracka Obamu, sleduje až 562 100 iných účtov. Dodajme, že aktuálne nie je žiadny adept, ktorý by tento rekordný účet prekonal.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE