Počítačová skrinka, do ktorej sa zmestí naozaj úplne všetko.

Nehovoriac o tom, že okrem prvotriedneho spracovania je aj ľahučká a cez to všetko má ešte aj temperované sklo. Počítačová skrinka nemusí byť na prvý pohľad veľká vec a dokým do nej nechcete dať nejaké tie komponenty, potom zistíte, že máte buď málo miesta na grafickú kartu alebo na doplnkové chladiče, prípadne na to, aby ste sa vôbec dostali do jej vnútornosti.

Model Arx 700 Air spĺňa náročné kritériá pre hráčov, ale aj pre používateľov, ktorí chcú čo najtichšiu skrinku s možnosťou postaviť si výkonných počítač. My si ju však vieme predstaviť aj v prípade kancelárskej zostavy, kde z nej vyťažíte ešte viac. Má 7 rozširujúcich slotov, jeden 2,5“ / 3,5“ a šesť 2,5“.

V základe má predinštalovaných 5 ventilátorov Stratus 145 PWM, ale zmestí sa do nej až 8 kusov celkovo. Nemusíte toho vedieť veľa o prúdení vzduchu a už na pohľad vám bude jasné, že túto skrinku bude počuť len pri náročnom najnáročnejšom hraní alebo 3D modelovaní.

Endorfy Arx 700 AirZdroj: TOUCHIT
Endorfy Arx 700 Air

V čase, keď už je všetko hotové, je jednoduché hodnotiť skrinku. Pozrime sa však na to, z čoho je zložená a ako je vlastne koncipovaná rozmerovo a priestorne. Od výrobcu je to zatiaľ najväčšia skriňa, akú vyrobili a má rozmery 486 × 228 × 472 mm. Vďaka tomu do nej môžete použiť aj vysoký chladiaci systém, ktorý môže byť vysoký až 179 mm. Samozrejmosťou je použitie najmodernejších výkonných kariet, ktoré do skrinky bez problémov vložíte. Je tu voľný priestor s dĺžkou až 410 mm.

Inštalácia komponentov bude v tomto prípade nadmieru jednoduchá, pretože bočné panely ako aj ostatné panely majú veľmi jednoduché odnímanie. Netreba použiť skrutkovač a na tie úplne základné činnosti si vystačíte s ručným odskrutkovaním. Predný panel je prichytený magneticky a v prípade potreby ho môžete kedykoľvek odňať a máte prístup k trom predným chladičom.

Odnímanie panelov alebo súčasti skrinky zároveň pomáha pri prípadnom čistení. Okrem beznástrojového odnímateľného panelu je na spodnej strane skrinky aj kovová sieťka ako prachový filter, ktorá sa dá veľmi jednoducho vysunúť a vyčistiť. Toto je jedna z ďalších nesporných výhod aj v prípade, že máte doma viac prachu.

Endorfy Arx 700 AirZdroj: TOUCHIT
Konektory na hornej strane skrinky

Príležitostného čistenia sa netreba obávať a túto činnosť prakticky netreba ani odkladať. Okrem toho treba spomenúť aj podložky, ktoré sú mäkčené a skrinka bude stáť stabilne aj na menej rovnom povrchu. Nie je to však kompenzácia nerovnosti povrchu, ale kompenzácia vibrácií či už z okolia alebo zo skrinky. Gumové podušky na spodných nožičkách sú ďalším detailom, ktorý si pri tejto skrinke zaslúži pozornosť.

Oceníte aj manažment káblov a možnosti ako v rámci segmentov skrinky ťahať káble ku zdroju. Je tu množstvo otvorov, ktorými sa dajú viesť a všetky majú gumové lemovanie. Toto lemovanie zasahuje do celého priestoru obdĺžnikového otvoru a narezaná guma zároveň drží káble, aby nemali úplnú vôľu.

Zapožičal: Cooling.pl

Cena: 116,90 eur

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.