Príchod obchodu na platformu Android by sme určite uvítali.

O nových plánoch Epic Games Store informoval server 9To5Google s odkazom na twitterovský príspevok Epicu. Ten hovorí o tom, že obchod vydavateľa prichádza na obe mobilné platformy, teda Android aj iOS. Obchod je dostupný aj pre Windows a distribuuje hry na tejto platforme. Slúži zároveň aj ako konkurencia pre službu Steam. Ako si zálohovať hry z oboch obchodov, sa dočítate tu.

Aplikácia by slúžila ako obchod podobne, ako je to na hlavnej platforme pre počítače. V minulosti sa totiž Epic Games dostali do sporu s obchodom od Applu, ktorý podľa niektorých vyžaduje vysoké provízie z predaja. Navyše nie je možné, aspoň podľa podmienok používania Applu, obchádzať platby cez ich obchod vlastným platobným systémom. Vydavateľovi ide najmä o to, aby ponúkli férové podmienky pre vývojárov. Tí si ponechajú 88 % príjmov z hry, zvyšok si zoberie Epic.

Je to viac ako o polovicu menej, keď zoberieme do úvahy, že Google si berie vo svojom obchode až 30 % podiel. Príspevok na Twitteri je zatiaľ len informačný a veľa sa z neho vyčítať nedá. Nie je zrejmé, kedy bude tento obchod spustený na oboch platformách a či pôjde o spustenie v rovnakom čase. Epic zatiaľ tvrdí, že obchod príde na trh, neskôr v tomto roku.

Po niekoľkých sporoch Epicu a Applu, ktoré odštartovala aplikácia Fortnite, nie je isté ani ako sa firma vyrovná s príchodom na platformu iOS. Vzhľadom na to, že dnes už sú v platnosti nariadenia Európskej únie o digitálnom obsahu, bude musieť Apple sprístupniť ostatným vývojárom aplikáciu s vlastným obchodom.

epic store android ios uputavkaZdroj: Epic Games

Zdroj: Epic, 9To5Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.