Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Na výstave ISE 2023 Epson prvýkrát predstaví nový projektor EB-810E so super ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou a nový projektor EB-770Fi s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou ako vylepšené riešenia pre spoluprácu v obchodných a výučbových prostrediach

Prepojené triedy a hybridné pracovné prostredie s nami zostanú už natrvalo, takže zobrazovacie technológie musia byť stále prispôsobivejšie a jednoduchšie na použitie. V reakcii na túto situáciu prichádza Epson so zariadením EB-810E – projektorom s rozlíšením 4KE a svietivosťou 5000 lúmenov, ktorý má super ultra krátku projekčnú vzdialenosť s pomerom obrazu 0,16:1 a škálovateľnú veľkosť zobrazenia do 160″.

Nový model EB-810E je prvým projektorom so super ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou spoločnosti Epson, ktorý využíva obrazovú technológiu 4K Enhancement[1] určenú napríklad do hybridných pracovných prostredí.

EB-810E stačí umiestniť iba niekoľko centimetrov od projekčnej steny alebo plochy, na ktorej vytvorí obrovský obraz v rozlíšení 4K až do 160″, pričom  obsah je neskutočne čistý. Predstavuje mobilné a cenovo dostupné projekčné riešenie s veľkým obrazom, pohodlným a rýchlym nastavením. Taktiež flexibilitou a prenosnosťou, ktorá ho umožňuje použiť takmer kdekoľvek, kde je dostatočne veľká stena.

Matěj Kopecký, Business Account Manager VI v spoločnosti Epson Europe CZ & SK, hovorí: „Tento projektor so super ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou je ideálny do prostredia, kde nie je veľa priestoru, napríklad do zasadacích miestností. Ide o energeticky efektívne riešenie s veľkým obrazom. Projektor nemusí byť permanentne nainštalovaný v miestnosti. Jeho flexibilita používateľom umožňuje projektor jednoducho prenášať a zdieľať medzi miestnosťami, čím je udržiavaná nadväznosť a spolupráca ako a kde je potrebný, čo napĺňa požiadavky na pružnú prácu.“

Tento nový model poháňa trojčipová technológia 3LCD vyvinutá spoločnosťou Epson, takže projektor vie vytvoriť veľký a jasný obraz.  Ponúka nástroje na pohodlnú spoluprácu, rovnako ako jednoduché nastavenie pomocou novej aplikácie Epson Setting Assist (ESA). Jeho ultra široký displej s pomerom strán 21:9 je zárukou, že všetci účastníci konferencie vidia všetok obsah, môžu naň reagovať a zároveň sú viditeľní ostatným.  Je ideálny na použitie s hybridnými systémami pre konferenčné miestnosti, ako je Microsoft Teams Rooms Front Row.

K projektoru EB-810E sa na výstave ISE 2023 pripojí aj nový model Epson EB-770Fi. EB-770Fi zastupujúci rad laserových projektorov na obchodné a výučbové účely bude k dispozícii neskôr v priebehu roka.  Okrem ultra krátkej projekčnej vzdialenosti sa bude vyznačovať novým funkciami  na báze prehliadača, aby úplne vylúčil nutnosť použitia počítača. Nadchádzajúci model EB780-Fi ponúkne vyučujúcim okamžitý online prístup k vzdelávacím lekciám v cloude, online obsahu a obľúbeným aplikáciám priamo z projektora bez nutnosti pripojenia k počítaču.

Epson sa do svojho portfólia chystá pridať nové projektory EB-760W, EB-770F a EB-775 s ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou a rozmermi obrazu do 150″, čo je o 300 percent väčšia projekčná plocha, ako má 75″ plochý displej.

Okrem toho budú uvedené inovované dotykové varianty týchto produktov, menovite EB-760Wi a EB-770Fi.   Určené sú na jednoduchú spoločnú výučbu, pri ktorej majú vyučujúci prístup k interaktívnej bielej tabuli s flexibilnými možnosťami montáže čím môžu anotovať prostredníctvom vstaveného pera alebo využiť voliteľné dotykové funkcie.

„Naše konferenčné a výučbové priestory sa značne vyvinuli a začalo byť zjavné, že dnešné projektory musia byť schopné vyhovieť všetkým potrebám zobrazenia, zdieľania a interaktivity pre lepšie zapojenie osobne prítomných i vzdialených účastníkov,“ pokračuje Matěj Kopecký. „Do našich najnovších projektorov sme implementovali dôležité inovatívne prvky, ktoré dokážu zobraziť veľké projekčné plochy a zabezpečiť bezproblémovú spoluprácu a zapojenie poslucháčov. Nájdeme medzi nimi nástroje na jednoduchšie zdieľanie medzi dvomi zariadeniami alebo možnosti pripojenia viacerých zariadení.“

Okrem modelov s krátkou a ultra krátkou projekčnou vzdialenosťou uvedie spoločnosť Epson aj rad štandardných modelov EB-L210W, EB-L210SF, EB-L260F a EB-L265F s vysokou svietivosťou do 4600 luménov a veľkým živým obrazom do 310 palcov s podporou mimoriadne širokej projekčnej plochy 21:9. Tá je dostatočne veľká na to, aby mali ako osobne prítomní, tak vzdialení účastníci dostatočný výhľad a zároveň boli dobre videní.

„V spoločnosti Epson sa zameriavame na užívateľov a správne riešenia, ktoré napĺňajú ich potreby. Konferenčné priestory vybavené správnou technológiou a správnymi riešeniami pomáhajú posilňovať tímového ducha, produktivitu a kreatívne myslenie,“ dodáva Kopecký.

Všetky modely budú dostupné od júna 2023.


[1] Obrazová technológia 4K Enhancement posúva každý pixel, čím zdvojnásobuje rozlíšenie Full HD projekcie.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.