Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Telekomunikačná spoločnosť Ericsson plánuje v prvom štvrťroku 2016 akvizíciu spoločnosti Ericpol v Poľsku a na Ukrajine. Ericspol je poprednou spoločnosťou na trhu informačných a komunikačných technológií už od roku 1991. Zároveň je dlhodobým dodávateľom Ericssonu na poli telekomunikácií a vývoja softvéru. Firmy vzájomne spolupracujú viac ako 20 rokov, pričom Ericsson je najväčším zákazníkom Ericpolu.

Pripravovaná akvizícia prinesie Ericssonu v Poľsku a na Ukrajine rozšírenie kompetencií a prehĺbenie kľúčového know-how týkajúceho sa predovšetkým rádia alebo cloudu. Umožnia taktiež lepšiu konkurencieschopnosť v oblastiach akými sú automatizácia, automobilový priemysel, bankovníctvo alebo zdravotníctvo. K Ericssonu sa vďaka akvizícii pripojí viac ako 2000 zamestnancov.

Spoločnosť Ericsson je popredným medzinárodným dodávateľom telekomunikačných technológií a služieb. Ponuku spoločnosti tvoria služby, softvér a infraštruktúra informačných a komunikačných technológií určených telekomunikačným operátorom a iným odvetviam. V súčasnosti sa v sieťach od Ericssonu uskutočňuje viac ako 40 % celosvetovej mobilnej komunikácie, švédska spoločnosť zisťuje servis sietí zákazníkov s viac ako 2 miliardami používateľov.

Značky: