Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Xavier Dedullen bol s účinnosťou od 1. apríla 2018 vymenovaný na pozíciu výkonného viceprezidenta spoločnosti, riaditeľa pre právne záležitosti, šéfa skupiny pre právne veci a dodržiavanie predpisov a člena Riadiaceho tímu spoločnosti
  • Doterajší riaditeľ pre technológie Erik Ekudden bol s účinnosťou od 1. apríla 2018 zároveň vymenovaný aj za viceprezidenta spoločnosti a člena Riadiaceho tímu spoločnosti
  • Viceprezidentka spoločnosti a doterajšia riaditeľka pre právne záležitosti Nina Macpherson odišla 31. marca 2018 do zaslúženého dôchodku

Zľava doprava: Börje Ekholm, Xavier Dedullen, Erik Ekkuden, Nina Macpherson (Zdroj: Ericsson)

Predstavenstvo spoločnosti Ericsson (NASDAQ: ERIC) vymenovalo s účinnosťou od 1. apríla 2018 Xaviera Dedullena na post výkonného viceprezidenta spoločnosti, riaditeľa pre právne záležitosti a šéfa skupiny pre právne veci a dodržiavanie predpisov. Zároveň sa Dedullen od tohto dátumu stal aj členom Riadiaceho tímu spoločnosti.

Dedullen má za sebou bohatú medzinárodnú kariéru vo viacerých spoločnostiach a priemyselných odvetviach vrátane komunikačných služieb. Xavier Dedullen prichádza do Ericssonu zo spoločnosti LafargeHolcim so sídlom vo Švajčiarsku, kde zastával funkciu hlavného právneho poradcu skupiny a riaditeľa pre dodržiavanie predpisov.

Börje Ekholm, prezident a generálny riaditeľ Ericssonu, hovorí: „Veľmi sa teším, že môžem privítať Xaviera Dedullena v Riadiacom tíme. Prináša cenné znalosti a skúsenosti a ako náš nový riaditeľ pre právne záležitosti bude aj naďalej pokračovať v tradícii kvalitného vedenia.“

„S nadšením nastupujem do Ericssonu, technologickej spoločnosti, ktorá má jedinečnú pozíciu a je kľúčovou hybnou silou v celosvetovom odvetví mobilných komunikácií. Teším sa, že môžem prispieť k jej prerodu spoločnosť budúcnosti,“ uviedol Xavier Dedullen.

Riaditeľ pre technológie Erik Ekudden bol s účinnosťou od 1. apríla 2018 vymenovaný za viceprezidenta spoločnosti a člena Riadiaceho tímu spoločnosti, ktorý podlieha CEO Börje Ekholmovi.

„Erik Ekudden je autorom našej technologickej stratégie a v čase, keď sme na pokraji ďalšej veľkej technologickej premeny v súvislosti s príchodom 5G a IoT, aj kľúčovým faktorom úspechu našich zákazníkov. Erik do Riadiaceho tímu prinesie dôležité perspektívy a som rád, že sa k nám pripojil,“ pokračuje Börje Ekholm.

Riaditeľka pre právne záležitosti Nina Macpherson, ktorá stála na čele globálneho tímu pre právne záležitosti a od 1. januára 2011 bola súčasťou Riadiaceho tímu Ericsson, po výnimočnej kariére odchádza do zaslúženého dôchodku.

„Chcem sa poďakovať Nine za jej prínos pre spoločnosť Ericsson. Počas 22 rokov v našej spoločnosti, z toho posledných sedem na poste riaditeľky pre právne záležitosti, zohrala Nina spolu so svojím tímom dôležitú úlohu pri podpore podnikania v období rýchlych zmien v odvetví,“ dodáva Börje Ekholm.

Značky: