Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ericsson oznámil otvorenie Ericsson Garage vo svojom výskumnom a vývojovom centre v Budapešti. Technologický inkubátor a laboratórium bude pracovať s najmodernejšími inovačnými konceptmi, ktoré sa týkajú cloudových technológií, virtualizácie, internetu vecí, 5G sietí a analytiky. V prvej fáze sa Ericsson Garage zameria práve na cloudové technológie a virtualizáciu.

Ericsson v metropole Maďarska vytvorí inovatívny priestor, kde budú môcť spolupracovať všetci hráči, ktorí sa zaoberajú témou prepojenej budúcnosti. Spolupracovať tu budú operátori, akademická sféra, start-upy, či firmy z ďalších oblastí, ako aj lokálne komunity.

Chris Mattheisen, generálny riaditeľ Magyar Telekomu dodáva: „Ericsson Garage je rozsiahla iniciatíva a ja verím, že to bude dobrý priestor pre spoluprácu všetkých hráčov a prinesie inovatívne služby všetkým odvetviam.“

Ericsson Garage ponúkne príležitosť spolupracovať na vývoji technológií v oblastiach ako je cloud a virtualizácia, internet vecí, 5G siete, dátová analytika alebo SDN. Bude obsahovať možnosti pre užšiu spoluprácu prostredníctvom podpory a integrácie aktivít, spoločných inovácií alebo prototypovania, rovnako ako demonštrácie operátorom a firmám.

Valter D’Avino, riaditeľ pre región západnej a strednej Európy v spoločnosti Ericsson, pripomína: „Verím, že Ericsson Garage posilní naše schopnosti vytvárať dlhodobo udržateľný biznis pre Ericsson a jeho zákazníkov v prepojenej spoločnosti. Napríklad se pozeráme na oblasti, kde môže Garage ukázať úspešné príklady: cloudové a virtualizačné technológie sú prvým krokom. Veríme, že tieto oblasti dokážu transformovať ekonomiku prinášaním nových služieb na trh.“

Vývoj najnovších technológií má v maďarskom hlavnom meste silnú tradíciu, Ericsson tu má svoju pobočku už viac ako storočie. V súčasnosti R&D centrum švédskej spoločnosti zamestnáva v Budapešti 1200 vývojárov, ktorí pracujú na výskume a vývoji kľúčových produktov.

Značky: