Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Operátor T-Mobile Česká republika si zvolil spoločnosť Ericsson za hlavného dodávateľa a systémového integrátora, ktorý má zabezpečiť zjednotenie a modernizáciu jeho fakturačného systému a systému inteligentných sietí (IN). Ericsson využije cloudové riešenie, založené na produktoch Ericsson Revenue Manager a OpenCloud Rhino.

Radek Moc, riaditeľ IT v spoločnosti T-Mobile, uviedol: “Naším cieľom je zjednotiť, zjednodušiť a modernizovať našu IT architektúru, čo nám umožní poskytovať našim zákazníkom najlepšie služby na trhu čo najefektívnejšie a s maximálnou rýchlosťou. Spoločnosť Ericsson sme si vybrali pre veľkú flexibilitu jej riešení, schopnosť pohotovo reagovať na naše požiadavky a skúsenosti s podobné zložitými projektmi.”

Ove Anebygd, viceprezident a šéf divízie Business Support Systems (OSS/BSS) Ericssonu, povedal: “Som rád, že T-Mobile vkladá dôveru do spoločnosti Ericsson a že si nás zvolil za kľúčového partnera pri modernizácii svojho systému informačných technológií a ocenil tak možnosti a hodnotu, ktorú náš systém Revenue Manager ponúka. Potvrdzuje tým našu víziu a rozsiahle investície do oblasti digitálnej podpory riadiacich služieb (BSS), ktoré umožnia mobilným operátorom nanovo definovať spôsob ich fungovania.“

Značky: