Kanadský Montreal a rumunské mesto Jasy sa stali domovom nových výskumných a vývojových centier slovenskej bezpečnostnej spoločnosti ESET.

Firma v predchádzajúcom roku stihla otvoriť pobočku vo Veľkej Británii a ďalšiu kanceláriu v nemeckom Mníchove. Aj tento rok chce investovať do výskumu a vývoja.

Zvýšené kapacity umožnia ESETu lepšie podporovať nové služby, akými je napríklad ESET Threat Intelligence, a zlepšovať pohotovosť reakcie pri nových druhoch kybernetických hrozieb. Táto expanzia potvrdzuje dlhodobú stratégiu spoločnosti stať sa trojkou na globálnom trhu s IT bezpečnosťou.

Nové kancelárie v centre Montrealu sú rozšírením už existujúceho technologického centra ESET Canada Recherche, ktoré bolo pôvodne umiestnené a oficiálne otvorené v roku 2012 v kampuse univerzity École Polytechnique. Odvtedy preukázalo technologické centrum výnimočné výsledky. Od svojho počiatku pracovalo na výskumných projektoch, ktorých špecifickým zameraním bolo zvýšenie povedomia o webových hrozbách.

Montrealský tím získal v roku 2014 uznanie za svoju prácu v podobe úplne prvého Péter Szőr ocenenia za najlepšiu technologickú prácu o operácii Windigo odprezentovanú na 24. Virus Bulletin konferencii v americkom meste Seattle. Tím taktiež podporoval spoločnosť ESET v poskytovaní technických posudkov a údajov o sledovaní botnetov pri globálnej snahe vedenej Microsoftom poškodiť operáciu – a vo finále zneškodniť – škodlivého kódu Dorkbot, ktorý v 190 krajinách infikoval viac než milión počítačov. V priebehu najbližších piatich rokov chce centrum zdvojnásobiť počet svojich zamestnancov.

ESET zároveň vstupuje na rumunský pracovný trh, v Jasy otvára svoje prvé vývojové centrum. Spoločnosť plánuje z tejto prevádzky spraviť centrum zamerané na svoje kľúčové a backendové technológie.

Spoločnosť má aktuálne celosvetovo viac než 1300 zamestnancov, na Slovensku ich pracuje takmer 700.