Modelový rad Redmi Note 13 je už nejaký ten čas v predaji v Číne.

Xiaomi sa vyznačuje tým, že svoje telefóny zvyčajne predstavuje na dva razy. Jedno predstavenie býva určené pre Čínu, kde sa telefóny začnú predávať skôr ako vo zvyšku sveta. Druhé predstavenie zasa býva zvyčajne určené pre globálny trh, ak teda nerátame so špeciálnymi modelmi, ktoré sa predávajú len na trhoch ako je India a ďalšie.

Prvým predstavením pre Čínu si prešla aj séria smartfónov Redmi Note 13, ktorá očarila mnohými vylepšeniami v porovnaní s predchádzajúcou generáciou smartfónov. Teraz tak má nasledovať globálne predstavenie, ktoré by prinieslo tieto telefóny aj do Európy.

Redmi Note 13 Pro sa objavil v platforme Geekbench

Vo chvíli, keď sa začnú telefóny objavovať v certifikáciách a rôznych benchmarkových platformách, môžeme povedať, že ich predstavenie sa blíži. Najnovšie sa tak v platforme Geekbench objavila globálna verzia modelu Redmi Note 13 Pro, ktorý by mal už začiatkom budúceho roka prísť do Európy. Doplnia ho pochopiteľne aj ďalšie modely, ktoré vytvoria globálnu verziu série Redmi Note 13.

Redmi Note 13 ProZdroj: XIAOMIUI
Redmi Note 13 Pro

Už teraz je známe, že globálna Pro verzia telefónu sa bude v mnohých ohľadoch podobať práve na tú čínsku. Vo výbave sa bude teda nachádzať čipset Snapdragon 7s Gen 2, ktorý poháňa aj čínsku verziu. V rámci platformy Geekbench sa objavila verzia s pamäťovou konfiguráciou 8 + 128 GB. V tomto prípade môžeme rátať s tým, že pôjde pravdepodobne o najnižšiu konfiguráciu telefónu.

Stále s Androidom 13

Nakoľko modely zo série Redmi Note 13 už na trh v Číne prišli, Xiaomi ich len opätovne predstaví na globálnom trhu. Android 14 však v ich výbave pri predstavení čakať nemusíme. Modely sa objavia s Androidom 13, ktorý možno nájsť aj v čínskych verziách. Niektorých fanúšikov to možno sklame, no pri dlhšej softvérovej podpore telefónov to v žiadnom ohľade prekážať nebude.

Zdroj: notebookcheck.net, X (@stufflistings)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.