Európsky mesiac kybernetickej bezpečnosti slávnostne otvoril riaditeľ Národného bezpečnostného úradu, Roman Konečný na EPI konferencii kybernetická bezpečnosť 2022.

Spoločnosť Poradca podnikateľa už 4. rok po sebe, v prvý októbrový týždeň usporadúva EPI konferenciu Kybernetická bezpečnosť v spolupráci s odbornými garantmi: Kompetenčným a certifikačným centrom kybernetickej bezpečnosti, Asociáciou kybernetickej bezpečnosti,  ISACA Slovensko a advokátskou kanceláriou Bukovinský & Chlipala. Inak tomu nebolo ani tento rok. Konferencia sa zároveň stala otváracím podujatím Európskeho mesiaca kybernetickej bezpečnosti. Otvoriť ju prišiel riaditeľ  Národného bezpečnostného úradu, Roman Konečný.

Európsky mesiac kybernetickej bezpečnosti bol otvorenýZdroj: Poradca podnikateľa

Kybernetické útoky prichádzajú v rôznych formách prostredníctvom počítačových sietí a systémov. S pokrokom technológií sa rozvíja aj vynaliezavosť hackerov. Je preto nevyhnutné hovoriť o kybernetickej bezpečnosti a vzdelávať nielen firmy ale aj širokú verejnosť.

Na 4. ročníku EPI konferencie Kybernetická bezpečnosť sa stretlo množstvo odborníkov, ktorí sa venovali rozsiahlej škále tém. Naprieč celou kybernetickou bezpečnosťou – od základných požiadaviek vyplývajúcich z legislatívy cez detekciu a ochranu pred rizikami až po globálne skúsenosti z praxe firiem, organizácií aj jednotlivcov.

Európsky mesiac kybernetickej bezpečnosti bol otvorenýZdroj: Poradca podnikateľa

Počas 2 dní vystúpilo 31 spíkrov s 21 témami. Maroš Barabas zo spoločnosti AEC s.r.o. priniesol zaujímavé príklady kybernetických útokov v reálnych spoločností. Na to nadviazal Petr Hněvkovský zo spoločnosti MicroFocus, ktorý sa sústredil na spôsoby detekcie hrozieb.

Prítomní sa dozvedeli aj novinky týkajúce sa normy ISO/IEC 27002:2022, ktoré predstavil Igor Straka z TÜV SÜD Slovakia.

Európsky mesiac kybernetickej bezpečnosti bol otvorenýZdroj: Poradca podnikateľa

Nechýbala ani obľúbená panelová diskusia, v rámci ktorej dostali priestor  zástupcovia slovenských univerzít.

Tento ročník bol výnimočný účasťou množstva odborníkov nielen zo Slovenska ale aj z Čiech, čo vytvorilo skvelý priestor na zdieľanie najnovších znalostí z rôznych sfér kybernetickej bezpečnosti a networking. 

Článok bol uverejnený v rámci komerčnej spolupráce.

Prečítajte si aj:

Značky: