Všetky základné a stredné školy na Slovensku sa môžu zapojiť do medzinárodnej jazykovej súťaže Jazykový WocaBee šampionát. Majú tak šancu získať 2000 EUR na svoju modernizáciu v žrebovaní a ďalších 2000 EUR v súťaži v učení cudzích slovíčok.

Štvrtý ročník Jazykového WocaBee šampionátu sa uskutoční pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Školy sa do súťaže môžu registrovať od 3. do 17. októbra 2022 na www.wocabee.app

Online jazyková súťaž pre všetkých

Jazykový WocaBee šampionát je inovatívna súťaž v učení cudzích slovíčok pre školy, ktorá prebieha výhradne online v aplikácii WocaBee na učenie jazykov. Súťažiť v nej môžu žiaci všetkých ročníkov základných a stredných škôl, ktorí sa učia akýkoľvek cudzí jazyk.

Kritériom hodnotenia v súťaži nie sú konkrétne vedomosti, ale usilovnosť v učení sa novej slovnej zásoby. O usilovnosti  žiakov vypovedajú body získané za precvičovanie slovíčok, tzv. WocaPoints. Čím viac žiaci slovíčka precvičujú, tým viac bodov získajú a viac sa aj naučia.

V jednotlivých kolách súťaže víťazia triedy, ktoré získajú najvyšší priemerný počet WocaPoints na jedného žiaka. Vďaka tomu trieda súťaží ako tím a na rozdiel od iných súťaží sa v jazykoch zlepšujú všetci žiaci, nielen tí najlepší.

Učiteľ anglického jazyka na ZŠ Mallého 2 v Skalici Jozef Kollár každoročne získava so svojimi žiakmi úspechy v Jazykovom WocaBee šampionáte. O učení s aplikáciou WocaBee hovorí: „Žiaci si slovíčka naozaj zapamätajú, ľahšie sa im to takto učí.  Všimol som si, že aj slabší žiaci, ktorým učenie predtým nešlo, sa vďaka WocaBee výrazne zlepšili.  Sú motivovaní, na hodine pracujú ako nikdy predtým, slovíčka si pamätajú a vedia aj pomôct tým žiakom, ktorí boli predtým v angličtine šikovnejší.“

Hlavnou myšlienkou je modernizácia

Organizátorom Jazykového WocaBee šampionátu je spoločnosť WocaBee, s.r.o.. Pre tento školský rok organizátori pripravili pre školy mimoriadne atraktívne ceny, a to v žrebovacej súťaži pre všetkých účastníkov, ako aj v samotnom šampionáte.

Každý žiak, ktorý splní jednoduché podmienky na zapojenie sa do súťaže, zaraďuje svoju školu do žrebovania o hlavnú cenu – 2000 EUR na modernizáciu školy. Hlavná cena pozostáva z troch zložiek – 800 EUR v hotovosti, 700 EUR v hodnote licencií aplikácie WocaBee na modernú výučbu jazykov a 500 EUR na nákup dekoratívnych nálepiek  od spoločnosti INSPIO (www.inspio.sk) pre skvalitnenie priestorov. Ďalšie ceny v žrebovaní sú určené pre učiteľov cudzích jazykov a pre samotných žiakov.

Hlavnou myšlienkou našej aplikácie WocaBee je moderná a inovatívna výučba cudzích jazykov. V tomto školskom roku sme sa ju rozhodli pretaviť aj do motivácie škôl k zapojeniu sa do obľúbenej online súťaže Jazykový WocaBee šampionát,“ vysvetľuje Michal Ošvát, CEO spoločnosti WocaBee, s.r.o. a autor samotnej aplikácie.

Žiak s tabletomZdroj: WocaBee

Súťaží sa v troch kolách a v bonusovom finále

Triedy, ktoré sa zapoja do súťaže Jazykový WocaBee šampionát budú v termíne 19. – 28. októbra 2022 súťažiť v učení cudzích slovíčok v okresných kolách šampionátu. V rámci okresných kôl zvíťazia triedy s najvyšším priemerným počtom bodov (WocaPoints) získaných za precvičovanie slovíčok, a postúpia tak do krajského kola.

Víťazi krajských kôl následne v polovici novembra postúpia do celoštátneho kola, v ktorom majú šancu získať ďalších 2000 EUR na modernizáciu svojej školy. Celkovo je tak v súťaži Jazykový WocaBee šampionát 2 x 2000 EUR na skvalitnenie vyučovania na našich školách.

Súťaž Jazykový WocaBee šampionát je medzinárodnou súťažou. Tri najlepšie triedy z celoslovenského kola sa na záver zúčastnia bonusového česko-slovenského finále. V online priestore si tak zmerajú sily v učení cudzích jazykov s tromi najlepšími z Českej republiky.

V každom kole šampionátu sú pre žiakov a učiteľov víťazných tried pripravené atraktívne ceny od  organizátora aj od produktových partnerov súťaže.

Rekordná účasť a stovky naučených slovíčok

Účasť v Jazykovom WocaBee šampionáte každoročne rastie. Počas prvých troch ročníkov sa posunula z 8 tisíc zapojených žiakov v roku 2019 na 60 tisíc v minulom školskom roku. V tomto roku očakávajú organizátori súťaže celkovú účasť na úrovni 90-100 tisíc žiakov.

Dôležitejšie ako rekordná účasť je však pre nás to, že aplikácia aj prostredníctvom súťaže pomáha deťom motivovať sa k učeniu cudzích jazykov. Žiaci sa počas trvania súťaže naučia stovky nových slovíčok a fráz a vďaka sofistikovanému precvičovaniu a umelej inteligencii si ich aj dlhodobo zapamätajú. Spokojnosť učiteľov, vedenia škôl, rodičov aj samotných žiakov s výsledkami v učení nás vždy tešia najviac,“ dodáva Michal Ošvát z WocaBee.

Ako sa zapojiť

Školy a učitelia  môžu žiakov prihlásiť do súťaže Jazykový WocaBee šampionát do 17. októbra 2022. Prihlasovanie je veľmi jednoduché – stačí na stránke organizátora www.wocabee.app  objednať bezplatnú mesačnú verziu aplikácie a následne splniť jednoduché podmienky.

Do súťaže sú zároveň zaradené aj tie triedy, ktoré už aplikáciu WocaBee dlhodobo používajú. Podrobné informácie o podmienkach, termínoch a cenách v súťaži nájdete na: www.wocabee.app/sutaz

Článok bol uverejnený v rámci komerčnej spolupráce.