Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) sa aj tento rok zapája do Európskeho týždňa mobility (ETM), ktorý prebehne od pondelka 16. septembra do nedele 22. septembra 2024.

Cieľom tejto iniciatívy je motivovať verejnosť, aby využívala ekologickejšiu verejnú dopravu, a tým znížila dopad na životné prostredie. Národný dopravca tentokrát prináša cestujúcim špeciálnu príležitosť – okrem toho, že prispejú k zníženiu uhlíkovej stopy, môžu vyhrať až 150 eur vo forme bonusových kreditov. Zapojte sa aj vy do aktivít ZSSK, cestujte vlakom a vyhrajte hodnotu svojich nacestovaných kilometrov späť.

Prečo vlak? Pretože je to najekologickejší spôsob verejnej dopravy!

Budúcnosť patrí ekologickému cestovaniu, a práve preto sa počas Európskeho týždňa mobility ZSSK zameriava na motiváciu Slovákov využívať verejnú dopravu. Vlaková doprava predstavuje udržateľný spôsob cestovania a zároveň poskytuje pohodlie, ktoré iné dopravné prostriedky neponúkajú.

Zapojte sa do súťaže „Zbieranie zelených kilometrov“

Chcete cestovať výhodne? Je to jednoduché. Stiahnite si našu aplikáciu Ideme vlakom, zaregistrujte si ZSSK ID konto, kupujte si lístky na vlak online, cestujte počas Európskeho týždňa mobility vlakom a ukážte, ako podporujete ekologickú dopravu. Počas 3 dní zdieľajte svoje cesty vlakom na instagramových príbehoch s označením @zssk_official a hashtagom #vlakomekologicky. Na konci týždňa Železničná spoločnosť vylosuje 5 šťastných výhercov, ktorí dostanú všetky svoje cesty vlakom preplatené vo forme bonusových kreditov až do výšky 150 eur do ich ID konta.

7 dôvodov, prečo cestovať vlakom

Počas celého týždňa na sociálnych sieťach ZSSK predstaví 7 hlavných dôvodov, prečo je vlaková doprava jednou z najlepších možností nielen pre vás, ale aj planétu. Sledujte Facebook a Instagram stories Železničnej spoločnosti, kde sa dozviete viac o ekologických výhodách vlakov a o tom, ako ZSSK prispieva k udržateľnej doprave na Slovensku.

Vyrazte za dobrodružstvom s vlakmi ZSSK

Plánujete výlet? Cestovanie vlakom nie je len ekologické, ale aj pohodlné a cenovo dostupné. Na webovom portáli ZSSK #vlakomnavýlet nájdete inšpiratívne tipy na výlety po Slovensku, ktoré môžete absolvovať vlakom. Či už sa rozhodnete spoznávať krásy Vysokých Tatier alebo objavovať historické mestá, vlakom sa tam dostanete ľahko a bez stresu z parkovania.

Zapojte sa do zmysluplnej súťaže, cestujte ekologicky a vyhrajte hodnotu svojich nacestovaných kilometrov späť.

Viac informácií o súťaži ZSSK nájdete na webe národného dopravcu a o Európskom týždni mobility na webe ETM.

Značky: