Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Aplikácia Smartlife (Android/IOS) prepája produkty EVOLVEO radu Smart do vlastného ekosystému

EVOLVEO rozširuje svoju ponuku produktov pre inteligentnú domácnosť radu SMART o bezdrôtový kamerový systém EVOLVEO Detective BT4 SMART. Tento set je určený pre nevyhnutné zabezpečenie bytu, domu, kancelárie, chaty alebo garáže prípade iných priestorov. Set sa skladá z centralizovaného úložiska HomeBase s kapacitou pamäti 32 GB, dvoch kamier s rozlíšením Full HD 1080p s čidlom PIR a vlastným akumulátorom 5 000 mAh vrátane držiakov. Kamery majú vlastnú integrovanú sirénu s výkonom 60 db. Súčasťou kamier je aj mikrofón a reproduktor na obojsmernú hlasovú komunikáciu. V sete nechýbajú potrebné káble USB-C a UTP. Systém je možné rozšíriť o ďalšie dve kamery BT1 Smart, ktoré sa predávajú samostatne.

Zabezpečovací systém EVOLVEO Detective BT4 SMART je postavený na vlastnej bezdrôtovej technológii v pásme 2,4 GHz, ktoré slúži na zabezpečenie a stabilný prenos obrazu v kvalite FHD 1080p. Vzdialenosť jednotlivých kamier od základne HomeBase môže byť až 100 m v závislosti na zástavbe a prekážkach. Všetky dáta sa ukladajú vzdialene a centrálne na 32GB úložisko priamo v HomeBase, kde sú dáta uchované v bezpečí.

Inštalácia a spustenie kamerového systému je jednoduché a intuitívne. HomeBase sa pripája pomocou pribaleného 2m ethernet kábla do routeru na pripojenie k internetu. Jednotlivé kamery sa ihneď po nabití a zapnutí spárujú so základňou a začnú prenášať video. Každá kamera je vybavená dvomi Li-Ion akumulátormi o celkovej kapacite 5000 mAh s dlhou výdržou na jedno nabitie. Pomocou aplikácie Smartlife (Android/IOS) je možné pri každej kamere nastaviť niekoľko režimov prevádzky, ktoré okrem iného dokážu predĺžiť výdrž na jedno nabitie vďaka využitiu pohybového čidla PIR. Na zamedzenie falošných oznámení o detekcii pohybu, je možné aktivovať režim rozoznania ľudskej postavy, kedy kamera začne nahrávať až v momente, kedy do zorného poľa vstúpi človek.

Aplikácia Smartlife (Android/IOS) je určená nielen na nastavenie režimov kamier, ale taktiež na kontrolu záznamu prostredníctvom funkcie Playback. Záznamy sú prehľadne zoradené podľa dátumu a času záznamu. Vďaka aplikácii Smartlife je možné pripojiť viac zariadení EVOLVEO radu SMART a vytvárať scenáre, kedy napríklad na základe rozpoznania pohybu z EVOLVEO Detective BT4 je možné pomocou inteligentnej vonkajšej zásuvky EVOLVEO Terra NV4 spustiť osvetlenie alebo aktivovať alarm EVOLVEO Alarmex Pro a na neho naviazanú sirénu.

Ďalšie informácie k produktovému radu pre inteligentnú domácnosť EVLVEO SMART nájdete tu.

Dostupnosť a cena

Zabezpečovací systém EVOLVEO Detective BT4 SMART je súčasťou produktového radu EVOLVEO Smart, ktorý zahŕňa produkty pre inteligentnú domácnosť. EVOLVEO Detective BT4 SMART je dostupný prostredníctvom siete internetových obchodov a vybraných predajcov už za 225 EUR vrátane DPH. Prídavná kamera EVOLVEO Detective BT1 SMART potom za 75 vrátane DPH.

Značky: