Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Univerzálne použitie, živý náhľad v reálnom čase a cloudové úložisko zadarmo

Značka EVOLVEO pridáva do svojej ponuky fotopascí nový model EVOLVEO StrongVision MINI 4G. Medzi prednosti tohto multifunkčného a univerzálneho zariadenia patrí malý rozmer (187 × 118 × 87 mm), funkcia LifeView pre živý náhľad a cloudové úložisko zadarmo. Aplikácia EVOLVEO CAM pre vzdialenú správu podporuje platformu Android aj iOS a je lokalizovaná pre slovenské prostredie. Vďaka svojej univerzálnosti je možné EVOLVEO StrongVision MINI 4G využiť aj ako bezpečnostnú kameru.

EVOLVEO StrongVision MINI 4G je kompaktná fotopasca určená ako na pozorovanie živej prírody, tak aj na ochranu majetku. Vďaka malým rozmerom je možné fotopascu umiestniť nenápadne a nepozorovane pre záznam videa alebo fotografií. Fotopasca je plne upravená na používanie s aplikáciou EVOLVEO CAM pre Android alebo iOS. Vďaka rýchlemu prenosu dát 4G LTE je k dispozícii funkcia LiveView – živý náhľad, ktorou je možné snímať a zobrazovať aktuálne dianie pred kamerou v reálnom čase, prípadne sťahovať a pracovať so súbormi, ktoré kamera uložila na svoju SD kartu. Fotopasca je napájaná ôsmimi AA 1,5V batériami. Dobu prevádzky je možné predlžiť pomocou originálneho príslušenstva EVOLVEO, ako sú solárny panel SP1, alebo kábel na pripojenie externej 12V batérie.

Univerzálnosť fotopasce EVOLVEO StrongVision MINI 4G umožňuje toto zariadenie plne využiť aj ako bezpečnostnú kameru na zabezpečenie majetku, všade tam, kde nie je pevné pripojenie k internetu pre bežný kamerový systém. Vždy keď kamera rozozná pohyb, odošle notifikáciu do zadaného telefónu alebo na smart hodinky. Pomocou príslušnej aplikácie je potom možné zobraziť zachytenú snímku alebo prehrať video. Funkcia LiveView umožňuje prenášať živý náhľad v reálnom čase. Vďaka integrovaným PIR snímačom neunikne žiadny pohyb a kamera sa aktivuje len v momente, kedy je to potrebné. Predlžuje sa tým výdrž prevádzky na batérie.

Aplikácia EVOLVEO CAM je dostuná zadarmo bez ďalších budúcich poplatkov. Zadarmo je aj ukladanie vyhotovených dát do cloudového úložiska, ktoré je unikátne pre každé zariadenie. Servery sú umiestené v Európe na platforme spoločnosti Amazon. V rámci jednej aplikácie je možné spravovať niekoľko fotopascí. Každej fotopasci je možné priradiť vlastný názov pre identifikáciu umiestnenia a na informáciu o aktuálnom stave fotopasce. Najnovšie je možné aj v zapnutom režime meniť ľubovoľne nastavenie, ako je napríklad rozlíšenie fotiek, videa alebo meniť čas, počas ktorého má byť fotopasca aktívna.

Fotopasca EVOLVEO StrongVision MINI 4G je vybavená nočným infra prísvitom s 2× 3W IR LED diódami 850 nm. Infra nočný prísvit je dôležitá funkcia každej fotopasce. Vďaka 850nm LED diódam je možné zariadenie použiť nie len na sledovanie zveri, ale aj k stráženiu objektov.

K fotopasci EVOLVEO StrongVision MINI 4G je možné získať celý rad doplnkov a vybavenia. Nastaviteľný lanový zámok StrongVision LOCK, ktorý vďaka dvojmetrovému lanku o hrúbke 8 mm dobre poslúži na upevnenie fotopasce napríklad ku kmeňu stromu. V prípade, že je možné fotopascu pripojiť do elektrickej siete, je možné dokúpiť napájací 12V adaptér EVOLVEO StrongVision ADAP. Fotopasca bude v tomto prípade primárne napájaná z adaptéru a pokiaľ dôjde k výpadku napájania zo siete, poslúžia vložené batérie ako záložné napájanie. Na predĺženie výdrže je možné využiť solárny panel EVOLVEO StrongVision SP1 s integrovanou Li-ON batériou.

Dostupnosť a cena

Fotopasca EVOLVEO StrongVision MINI 4G je dostupná prostredníctvom siete internetových obchodov a vybraných predajcov už za 146 EUR vrátane DPH.

Parametre fotopasce EVOLVEO StrongVision MINI

Snímač: 8 MPX CMOS

Pamäť: SD Karta až do veľkosti 256 GB

Šošovka kamery: F=3.1; FOV=90°

Rozmery: 187 mm × 118 mm × 87 mm*

Nočný prísvit: 2× 3W 850nm Infračervené LED

PIR Dosah: Voliteľná citlivosť Vysoká/Normálna/Nízka

PIR Senzor uhol: 90°

Maximálny dosvit IR LED: 20 metrov

Rýchlosť spustenia 0,8 s

Interval spúšte 1/5/10/30 s/min

Rozlíšenie fotiek: 8 MP – 30 MP

Viac snímok na jednu aktiváciu (multishot): 1/3/6/9

Rozlíšenie videa: 2 K/1080P/720P/VGA

Odosielanie snímok v plnej kvalite: Áno na Cloud

Odosielanie videa: Áno na Cloud

Dátum vo fotografii: Áno

Letný/Zimný čas: Áno manuálne v aplikácii

Zabezpečenie: PIN pri spustení (4 číslice)

Mobilné pásma:

FDD-LTE: B1/B3/B5/B7/B8/B20

TDD-LTE: B38/B40/B41

WCDMA: B1/B5/B8

GSM:900/1800

Aplikácia: Evolveo CAM

Funkcie aplikácie: Nastavenie zariadenia, prevádzkové informácie, prehliadanie a práca so záznamami, živý náhľad

LCD: Nemá LCD. Ovládanie cez aplikáciu

SIM: Mini SIM karta

Stand-by proud: 0,1 mA

Stand-by doba prevádzky: >6 mesiacov

Nabíjací konektor: Vstupné napätie 12 V/1,5 A DC

USB-C konektor na prenos dát

Ochrana IP65

Upevnenie: Páska, lanko 8 mm, závit pre statív

* V závislosti na polohe antény

Obsah balenia

Užívateľský manuál

Čítačka SD kariet

Nastaviteľná GSM Anténa

Páska na upevnenie

www: https://eshop.evolveo.sk/evolveo-strongvision-mini-4g–fotopasca-bezpecnostna-kamera/

Značky: