Naznačuje to rozbor APK súboru.

Google v auguste predstavil smartfóny série Pixel 9, ktoré sú oficiálne dostupné aj na Slovensku. Najvybavenejším modelom je Pixel 9 Pro XL, ktorý sme mali možnosť aj spolu s menším súrodencom Pixel 9 otestovať v našej redakcii. Google v prípade série Pixel 9 potvrdil, že jednoducho vie, ako vlastný softvér naviazať na vlastný hardvér. Existuje pritom niekoľko funkcií, ktoré sú exkluzívne dostupné iba pre najnovšie telefóny spoločnosti Google. Každý nový Google telefón totižto prináša exkluzívne funkcie, ktoré sa po čase dostanú aj na staršie modely. 

Tento rok nie je výnimkou, pretože spoločnosť niektoré z nich plánuje priniesť zo série Pixel 9 aj na staršie Pixel telefóny. Aktuálna informácia sa týka funkcií z aplikácie Fotky Google, ktoré by mohli čoskoro začať používať viacerí používatelia aj starších telefónov Google Pixel. 

Google Pixel 9 Pro XLZdroj: TOUCHIT
Google Pixel 9 Pro XL

Varianty Fotiek Google

Pre priblíženie problematiky upresníme, že Fotky Google sú k dispozícii v troch konfiguráciách. Prvou je “globálna verzia” pre všetky Android zariadenia, okrem Pixel telefónov. Druhá verzia je vyhradená pre Pixel telefóny uvedené na trh medzi rokmi 2021 a 2023, čiže pre modely Pixel 6 až Pixel 8, a tretia exkluzívna verzia je k dispozícii pre Pixel telefóny uvedené na trh v roku 2024.

Portál AndroidAuthority informuje, že aplikácia Fotky Google pre Pixel telefóny z roku 2024, teda pre sériu Pixel 9, prirodzene obsahuje všetky kódové reťazce súvisiace s vylepšenými funkciami Reimagine a Auto Frame, ktoré sú súčasťou Magic editora a pôvodne predstavené so sériou Pixel 8. Teraz sa tieto kódové reťazce objavujú aj v najnovšej verzii aplikácie Fotky Google (6.99) pre Pixel zariadenia uvedené na trh medzi rokmi 2021 a 2023, čo naznačuje, že Google pravdepodobne pracuje na sprístupnení vylepšených funkcií Reimagine a Auto Frame na svoje staršie vlajkové lode.

Google Pixel 9 Pro XLZdroj: TOUCHIT
Google Pixel 9 Pro XL

Pixel 9 prináša aj niekoľko ďalších noviniek, ktoré sa týkajú fotoaparátov a nahrávania videa. Medzi nimi sa nachádzajú aj spomínané vylepšené funkcie Magic Editora nazývané Auto Frame a Reimagine. Prvá automaticky rámuje vybraný objekt, aj keď to vyžaduje rozšírenie obrazu pomocou AI, zatiaľ čo druhá funkcia umožňuje meniť pozadia. 

Nie je však celkom jasné, kedy staršie modely Pixel telefónov dostanú nové funkcie Magic Editora. Predpokladáme, že Google ich sprístupní v najbližšej aktualizácii.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.