Séria Swift Go prichádza na trh s ďalšími notebookmi Swift s úplne novým dizajnom, samozrejme s procesormi Intel Core 13. generácie a systémom Windows 11

Acer predstavila prvé modely nového radu Acer Swift Go, ktorý dopĺňa rad notebookov Swift určených pre ľudí pracujúcich na cestách, kreatívcov a študentov. Okrem neho predstavil aj nové notebooky Acer Swift X 14 a Acer Swift 14 s moderným dizajnom a najnovšími výkonnými technológiami.

Modely Swift Go, Swift X 14 a Swift 14 sa vyznačujú dizajnom zameraným na mobilitu, pritom sú to štýlové a elegantné kúsky. Nové notebooky majú ostrejšie hrany a štrukturálne línie.

Acer Swift Go – dva tenké a ľahké notebooky s OLED displejmi

Úplne nové modely Swift Go 16 (SFG16-71) a Swift Go 14 (SFG14-71) obsahujú najnovšie technológie a sú vybavené displejom OLED s rýchlou obnovovacou frekvenciou. Displeje dosahujú jas 500 nitov, 100 % pokrytie farebného priestoru DCI-P3 a majú certifikáciu VESA DisplayHDR True Black 500. Swift Go 16 je vybavený 16-palcovým 3,2K displejom OLED s rozlíšením 3 200 × 2 000 px a obnovovacou frekvenciou 120 Hz, zatiaľ čo Swift Go 14 sa môže pochváliť 14-palcovým 2,8K displejom OLED s rozlíšením 2880 × 1800 px a obnovovacou frekvenciou 90 Hz. Displeje majú pomer strán 16:10, klávesnice sú efektne podsvietené.

Acer Swift Go
Acer Swift Go

Notebooky Swift Go 16 a Swift Go 14 sú poháňané procesormi Intel Core radu H 13. generácie a poskytujú viac ako 9,5 hodiny práce na batériu. 13. generácia procesorov Intel Core s procesorom Intel Movidius VPU je vybavená špecializovaným jadrom AI, ktoré umožňuje vynikajúcu spoluprácu s videom a umelou inteligenciou. Notebooky sú tiež vybavené technológiou Intel Unison, ktorá umožňuje jednoducho pripojiť počítač k zariadeniam so systémom Android alebo iOS a vytvoriť tak všestranné a ľahko použiteľné prostredie.

Oba notebooky sú vybavené zdokonaleným systémom dvoch ventilátorov TwinAir, dvoma medenými tepelnými trubicami D6 a odvetrávanou klávesnicou, ktorá odvádza teplo a udržiava tak nízku teplotu vo vnútri. Elegantný dizajn 14,9 mm hliníkového šasi vyniká 90 % pomerom obrazovky k telu a veľmi tenkými bočnými rámčekmi. 14-palcový model má úzke rámčeky so šírkou 4,15 mm a váži necelých 1,3 kg. Tenké bočné rámiky 16-palcovej verzie majú hrúbku len 4,2 mm a celý notebook váži približne 1,6 kg.

Acer Swift Go
Acer Swift Go

Swift Go 16 a Swift Go 14 sú vybavené celým radom portov vrátane USB-C s rozhraním Thunderbolt 4, HDMI 2.1 a čítačky kariet MicroSD. Notebooky Swift Go sú tiež vybavené funkciami videokonferencií PurifiedView vrátane rozmazania pozadia a automatického rámovania. Webová kamera s rozlíšením 1440p a časovou redukciou šumu (TNR) poskytuje kvalitný obraz pri slabom osvetlení a v kombinácii s technológiou Acer PurifiedVoice s redukciou šumu pomocou umelej inteligencie zaručuje ostrý a čistý obraz a zvuk pri konferenciách a výučbe. Pripojenie Wi-Fi 6E zaručuje rýchle pripojenie notebooku. Oba notebooky Swift Go 16 a Swift Go 14 ponúkajú až 2 TB PCIe Gen 4 SSD a až 16 GB pamäte LPDDR5.

Acer Swift Go 16 bude k dispozícii v marci za cenu od 1099 eur, Acer Swift Go 14 príde už vo februári a bude za cenu od 999 eur.

Acer Swift X 14 – vysoký výkon s grafickými procesormi NVIDIA GeForce RTX

Swift X 14 (SFX14-71) je poháňaný procesormi Intel Core radu H 13. generácie a je možné ho vybaviť až grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop. Tieto výkonné notebooky sú overené a optimalizované pre predinštalované ovládače NVIDIA Studio, ktoré umožňujú tvorcom robiť viac s optimálnou podporou pri práci s inými kreatívnymi aplikáciami. Pokročilé chladenie notebooku Swift X 14 zahŕňa väčší ventilátor vrátane samostatného prívodu vzduchu pre klávesnicu a dvoch medených tepelných trubíc D6. Prepracované šasi poskytuje priestor pre väčšiu batériu, ktorá tak zaručuje celodennú produktivitu a výkon.

Acer Swift X 14
Acer Swift X 14

14″ 2,8K displej OLED s obnovovacou frekvenciou 120 Hz zvýrazňuje 100 % pokrytie farebného priestoru DCI-P3 a zároveň sa môže pochváliť certifikáciou VESA DisplayHDR TrueBlack 500. Jas displeja je 500 nitov, vo výbave je webová kamera s rozlíšením Full HD 1080p a technológiám Acer PurifiedView a PurifiedVoice s redukciou šumu pomocou umelej inteligencie. Výbava portov je bohatá – sú to dva porty USB-C a HDMI 2.1 a ďalej čítačka kariet MicroSD.

Acer Swift X 14
Acer Swift X 14

Acer Swift X 14 (SFX14-71G) bude k dispozícii až v máji a to za cenu od 1499 eur.

Acer Swift 14 – štýlový prémiový dizajn

Ide o notebook s vylepšeným dizajnom, ktorý sa môže pochváliť štíhlym a ľahkým unibody šasi vyrobeným technológiou CNC. Dodáva sa v zelenej alebo modrej farbe. Diamantom brúsené hrany a dvojnásobne eloxované materiály umocňujú eleganciu tenkého a prémiového šasi, ktoré má hrúbku len 14,95 mm a váži 1,2 kg. Touchpad OceanGlass je vyrobený z plastového odpadu vyloveného z oceánov.

Swift 14 je vybavený procesormi Intel Core radu H 13. generácie a spĺňa kritériá Intel Evo, pričom ponúka výdrž batérie viac ako 9,5 hodiny. Do týchto notebookov bola integrovaná aj technológia Intel Unison, ktorá umožňuje spolupracovať v rôznych operačných systémoch. Pôsobivé riešenie chladenia notebooku Swift 14 zahŕňa konštrukciu nasávania vzduchu, ktorá v spojení so systémom ventilátorov Acer TwinAir a medenými tepelnými trubicami D6 zvyšuje prietok vzduchu.

Acer Swift 14 ponúka dva 14-palcové dotykové displeje s rozlíšením WQXGA (2560 x 1600 px) alebo WUXGA (1920 x 1200 px), ktoré sú pokryté odolným antimikrobiálnym sklom Corning Gorilla Glass. To zabezpečuje odolnosť proti poškriabaniu a zabraňuje rastu baktérií .

Notebook má prihlasovanie s funkciou Windows Hello a je tu aj integrovaná čítačka odtlačkov prstov. Sú tu dva porty USB-C s rozhraním Thunderbolt 4 a port HDMI 2.1.

Acer Swift 14 bude k dispozícii už v januári za cenu od 1699 eur.

Zdroje: CES, Acer

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.