V súčasnosti existuje podobná aplikácia s názvom Bitmoji.

V zdrojom kóde najnovšej aplikácie Facebooku pre Android vývojári odhalili, že spoločnosť pracuje na novom projekte. Ten umožní ľuďom vytvárať svojich avatarov a následne ich využívať najrôznejším spôsobom, podobne, ako je to možné v aplikácii Bitmoji.

Šéf Facebooku si myslí, že pre ľudí treba pripravovať neustále nové spôsoby, ktoré im uľahčia vyjadrovať sa v online prostredí. Forma obrázkov je čoraz populárnejšia a preto sa aj Facebook rozhodol reagovať na túto situáciu. Každý používateľ si bude môcť už čoskoro vytvoriť vlastného avatara, ktorý sa bude náramne podobať na svojho autora. Následne sociálna sieť vytvorí najrôznejšie varianty tohto avatara pre vyjadrenie väčšiny emócií a situácií.

Výhodou oproti službe Bitmoji bude napríklad to, že Facebook zoskenuje množstvo fotografií, ktoré má používateľ na svojom profile a z nich vytvorí prvú podobizeň avatara. Používateľ tak nemusí prácne vytvárať hodiny svojho avatara, aby sa čo najviac podobal originálu.

Facebook Avatar by mohol byť pre verejnosť dostupný v najbližších mesiacoch. Projekt sa aktuálne testuje iba interne v rámci spoločnosti.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Ako na to: Ako si nastaviť Facebook, aby o vás zdieľal čo najmenej informácií?

Značky: