Vo vývoji je už dlhšiu dobu.

Facebook postupne sprístupňuje tmavý režim pre všetky svoje služby a ich verzie. Messenger ho dostal v marci 2019, Instagram koncom minulého roka a WhatsApp počas uplynulých mesiacov. Samotný Facebook však zatiaľ ponúka tmavý režim iba vo webovom rozhraní a v aplikácii Facebook Lite. Táto funkcia by však čoskoro mala pribudnúť aj v hlavnej mobilnej aplikácii Facebook pre Android a iOS.

Správu priniesol portál 9to5google, ktorý zverejnil screenshoty z predfinálnej verzie tmavého Facebooku. Zatiaľ nie jasné, či bude tmavý režim naplno využívať potenciál OLED displejov a ponúkne skutočné čierne rozhranie alebo iba šedé, ako to robia niektoré aplikácie. Rovnako nie je známy dátum, kedy by mala byť funkcia dostupná globálne.

Keď sa tak stane, mobilný Facebook bude vyzerať tak, ako to vidíte na priložených screenshotoch. Tmavý režim si budete môcť nastaviť manuálne alebo na základe vášho systémového nastavenia.

Facebook aplikácia, tmavý režim

Facebook aplikácia, tmavý režim. Zdroj: 9to5google

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Facebook má nový dizajn pre všetkých

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit