Mark Zuckerberg ukázal budúcnosť Facebooku.

Vývojárska konferencia Facebook F8 predstavila trendy blízkej budúcnosti, s ktorými sa eventuálne budeme stretávať aj my ako používatelia. Zuckerberg zdôraznil najmä dve funkcie – tu jednu už poznáte a je to Live video, ktoré je od minulého týždňa dostupné pre všetkých používateľov. Ak vám mobilná aplikácia túto funkciu zatiaľ neponúka, stať by sa tak malo čoskoro.

Zuckerberg počas konferencie F8 hovoril o tom, že naživo budeme môcť vysielať z ľubovoľných zariadení. Aj z drona, čo priamo na pódiu prezentoval a pokiaľ máte doma DJI Phantom, táto funkcia bude dostupná počas najbližších týždňov pre všetky zariadenia. Treba počkať na softvérovú aktualizáciu.

Zuckerberg prezentuje Live vysielanie na FB priamo z drona. Zdroj: Twitter

Zuckerberg prezentuje Live vysielanie na FB priamo z drona. Zdroj: Twitter

https://twitter.com/oliviasolon/status/719937762141470720

Tohtoročná konferencia však bola v prvom rade o botoch a umelej inteligencii. Facebook predstavil nástroje pre vývojárov, ktoré im umožnia integrovať botov do služby Messenger. Pýtate sa, že aký bude ich účel? Zuckerberg verí, že umelá inteligencia nahradí všemožné zákaznícke linky a pomôže napr. s procesom objednávky.

Namiesto telefonovania napíšete danej spoločnosti cez Messenger a umelá inteligencia, bot, sa v kombinácii s reálnym človekom postarajú o vašu objednávku alebo problém. Boti by mali eventuálne vykonávať aj ďalšie funkcie, všetko závisí od toho, ako sa osvedčia.

Webové stránky budete môcť jednoducho citovať priamo na Facebook

Webové stránky budete môcť jednoducho citovať priamo na Facebook

Facebook takisto oznámil nové funkcie, ako je možnosť zdieľať citát priamo z webu na sociálnej sieti. Stačí iba označiť text a vybrať novú kontextovú ponuku po kliknutí pravým tlačidlom. Tlačidlo Uložiť odkaz, pomocou ktorého si môžete na Facebooku ukladať zaujímavé odkazy na neskôr, sa v blízkej budúcnosti objaví aj v ďalších aplikáciách a priamo vo vybraných webových stránkach.

A v neposlednom rade, profilové video môžete vytvoriť aj pomocou aplikácií tretích strán, napr. Instagram a Vine.

Facebook ukázal aj svoju "desaťročnicu". Vstupujeme do éry konektivity, umelej inteligencie a virtuálnej reality

Facebook ukázal aj svoju „desaťročnicu“. Vstupujeme do éry konektivity, umelej inteligencie a virtuálnej reality

Prečítajte si aj:

Facebook spustil funkciu Live pre každého, chystá niekoľko zmien

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit