Aktualizácia prehrávača na celú obrazovku prinesie aj nové ovládacie prvky.

Facebook sa veľmi dlho vyvíjal do podoby, v ktorej ho poznáme dnes. S rastúcim počtom videí však musela platforma začať intenzívne riešiť jeden z najväčších nedostatkov, ktorým je komfort používania videoprehrávača. Facebook teraz oznámil veľké zmeny v dizajne prehrávača videa na celú obrazovku, ktorý bude obsahovať aj nové ovládacie prvky pre ešte pohodlnejšie ovládanie.

Portál PhoneArena informuje, že spoločnosť Meta sa rozhodla vylepšiť svoj videoprehrávač na Facebooku a spraviť ho používateľsky prívetivejší, čo by malo samozrejme pomôcť k vyššej sledovanosti videoobsahu, keďže doterajší používateľský zážitok pri prehrávaní videí na tejto sociálnej sieti nie je najpohodlnejší. Jedna z najdôležitejších zmien pritom spočíva v kliknutí na video kdekoľvek v aplikácii Facebook, po čom sa zobrazí na celej obrazovke vertikálne orientované video.

Facebook konečne vyrieši najväčší problém s prehrávaním videa Zdroj: PhoneArena
Facebook pripravuje nový dizajn videoprehrávača

Ide teda o podstatne rýchlejší prístup k videám, keďže doterajšie fungovanie prehrávania ich používateľom zobrazovalo horizontálne alebo ich rovno presmerovalo do prehrávača typu Feed v závislosti od dĺžky videa alebo miesta. Meta pri príležitosti aktualizácie prehrávača videí na celú obrazovku prepracovala aj odporúčania pre videá všetkých dĺžok.

Nemenej dôležitým vylepšením prehrávania videí na celú obrazovku sú aj nové ovládacie prvky, ktoré sa v prehrávači objavia v priebehu niekoľkých nasledujúcich týždňov. Ich hlavným prínosom je ponúknuť používateľom presne taký audiovizuálny zážitok, aký pri prehrávačoch podobného zamerania očakávajú.

Aktualizácia videoprehrávača bude už čoskoro dostupná pre aplikáciu Facebook v systémoch iOS a Android v USA a Kanade, neskôr v tomto roku aj pre ďalšie trhy.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.