Zaplatí za ňu 400 miliónov dolárov.

Facebook oficiálne oznámil akvizíciu služby GIPHY. Tento poskytovateľ GIF obrázkov je používateľom sociálnych sietí dobre známy, nakoľko Facebook dlhodobo využíval jeho knižnicu a generoval až 50% celkovej dátovej prevádzky. GIPHY sa po akvizícii Facebookom pripojí k tímu, ktorý je zodpovedný za službu Instagram.

Facebook chce svoju najnovšiu akvizíciu využiť na hlbšiu integráciu GIF obrázkov so všetkými svojimi službami. V prípade Instagramu by to malo napríklad znamenať jednoduchšie hľadanie vhodného GIF obrázku pre vaše príbehy a súkromné správy. Podobné využitie očakávame aj v ďalších službách od Facebooku, ako je Messenger a WhatsApp.

Akvizícia služby GIPHY by nemala ovplyvniť terajšie prepojenie s ostatnými službami mimo Facebooku. Používatelia takisto budú môcť aj naďalej nahrávať vlastné obrázky a aj všetko ostatné by malo fungovať tak, ako doteraz. Jediné, čo sa zmení je, že Facebook túto službu výraznejšie zakomponuje do svojich produktov.

Zdroj: Facebook

Titulný obrázok: digitalinformationworld.com

Prečítajte si aj:

Animované GIFy už aj na Facebooku

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit