Nie je viac nutné používať softvér tretej strany.

Používatelia služby Facebook Live a zdieľania obrazovky majú dôvod na radosť. Modrá sociálna sieť prichádza s vlastným rozšírením na zdieľanie obrazovky.

Zdieľanie obrazovky je možné spustiť kliknutím na tlačidlo Zdieľať obrazovku v službe Facebook Live. Následne si sociálna sieť vyžiada nainštalovanie vlastného rozšírenia, ktoré je nutné pre využívanie služby. Po nainštalovaní a spustení zdieľania sa služba ešte spýta, čo konkrétne chcete zdieľať. Na výber je aktuálne možnosť zdieľania celej obrazovky, jednotlivej karty v prehliadači, prípadne nejakého programu.

Služba zdieľania obrazovky je aktuálne dostupná, podľa portálu The Next Web, len pre prehliadač Chrome. Vo Firefoxe a ďalších prehliadačoch tak službu nemôžete využiť.

Doteraz bola možnosť zdieľať obrazovku cez službu Facebook Live len cez aplikáciu Open Broadcaster Software, ktorá je výrazne lepšia, ako rozšírenie od Facebooku. V rozšírení od sociálnej siete zatiaľ chýbajú rôzne funkcie, ako je zdieľanie videa z webkamery v pravom dolnom rohu počas zdieľania obrazovky.

Zdroj: The Next Web

Značky: