Sociálna sieť prináša veľkú zmenu.

Facebook doteraz aplikoval zmeny, ktoré boli prevažne grafického charakteru. Zmenil používateľské rozhranie, upravil spôsob zobrazovania príspevkov (vždy si však môžete nechať zobraziť tie najnovšie) a pridal aj podporu GIF obrázkov. Najnovšia novinka s názvom Reactions však mení spôsob, ako sa budete na Facebooku vyjadrovať.

Reactions sú nové typy tlačidla Páči sa mi to, ktoré môžu všetci používatelia využívať od včerajška. Pomocou nich môžete bez komentára zdieľať svoj názor. Už to nie je iba o tom, či sa vám príspevok páči. Pomocou dodatočných lajkov môžete špecifikovať, či je super, vtipný alebo z neho žasnete. Negatívnejšie emócie sú zastúpené v podobe smajlíkov „je mi to ľúto“ a „štve ma to„. Pri každom príspevku následne vidíte, aké lajky mu používatelia dali a k dispozícii sú aj podrobnejšie informácie o tom, kto ako reagoval.

Facebook nové lajky testoval už v minulosti. Od včerajška sú dostupné pre každého – mali by sa vám zobrazovať vo webovom rozhraní aj v mobilnej aplikácií. Aby sa zobrazili, treba podržať kurzor myši, resp. prst na tlačidle Páči sa mi to. Pokiaľ ich nevidíte, vyskúšajte zavrieť okno s prehliadačom, resp. manuálne ukončite mobilnú aplikáciu a opätovne ju spustite. Nestačí sa vrátiť z aplikácie na domovskú obrazovku, treba ju cez okno s poslednými aplikáciami manuálne ukončiť.

facebook_nove_lajky

Zdroj: Facebook

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit