Facebook mal veľa problémov s kontrolu obsahu, pokiaľ ide o deti a Instagram. 

EÚ dokonca minulý rok spustila sondu do postupov ukladania dát pre deti v sociálnych sieťach. Na riešenie všetkých týchto problémov sa spoločnosť teraz snaží vytvoriť špeciálnu verziu aplikácie pre používateľov mladších ako 13 rokov.

Portál TheNextWeb informuje, že viceprezident spoločnosti Vishal Shah uviedol, že Instagram chce prioritne zvýšiť bezpečnosť platformy pre dospievajúcich a tiež vytvoriť verziu pre malé deti. Pokiaľ chcete teraz používať Instagram, musíte mať (mali by ste mať) viac ako 13 rokov. Používatelia môžu tiež nahlásiť účty, ktorých majitelia majú menej ako 13 rokov.

Na tento nový projekt bude dohliadať Pavni Diwanji – bývalý výkonný riaditeľ spoločnosti Google, ktorý mal na starosti niekoľko produktov pre deti vrátane YouTube Kids. Pre bezpečnosť dospievajúcich spoločnosť začiatkom tohto týždňa uviedla na trh funkciu založenú na umelej inteligencii.

Toto nie je prvá aplikácia od Facebooku, ktorá je určená pre deti. V roku 2017 bola vydaná verzia aplikácie Facebook Messenger s rodičovskou kontrolou. V roku 2019 však musela spoločnosť opraviť chybu, ktorá deťom umožňovala chatovať s kontaktmi, ktoré im rodičia neschválili.

Keďže Facebook integruje čoraz viac produktov, bude musieť aj zabezpečiť, aby aplikácie pre deti zostali bezpečné.

Zdroj: TheNextWeb

Prečítajte si aj:

TikTok aktualizuje: Prináša nové nastavenia súkromia pre najmenších používateľov

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.