Táto novinka sa zatiaľ pripravuje iba pre iOS.

Po dvoch rokoch sa Facebook rozhodol odstrániť tzv. Instant games, teda okamžité hry z aplikácie Messenger a postupne ich bude presúvať do aplikácie Facebook. V roku 2018 Facebook spustil Instant Games pre gaming Groups a Facebook Lite, zatiaľ čo v tomto roku sociálna sieť predstavila novú kartu Facebook Gaming, ktorá má hráčom umožniť vyhľadávať a hrať tieto hry.

Pred pár dňami Facebook informoval, že kvôli zvýšeniu rýchlosti a používateľskej prívetivosti Messengera, presunie okamžité hry priamo do hlavnej aplikácie.

Prvým krokom je úplné odstránenie okamžitých hier z novej verzie Messengera pre iOS, ktorej sa dočkáme koncom leta. Hráči budú mať aj naďalej prístup ku hrám prostredníctvom Messengera, pričom v konečnom dôsledku budú presmerovaní priamo do aplikácie Facebook.

Facebook tiež oznámil, že tento mesiac začne zhromažďovať potrebné informácie, aby sa pokúsil minimalizovať všetky problémy, ktoré by mohli mať vplyv na vývojárov a hráčov po odstránení okamžitých hier z aplikácie Messenger.

Počnúc nasledujúcou verziou aplikácie Messenger pre iOS, by sa karta Hry na Facebooku mala stať primárnym miestom, kde budú Instant Games dostupné v rámci rodiny aplikácií Facebook. Oficiálne oznámenie neobsahuje žiadne podrobnosti o verzii aplikácie Messenger pre Android, ale nepochybujeme o tom, že zmeny v blízkej dobe ovplyvnia aj používateľov OS Android.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Google predstavil novú aplikáciu Gallery Go. Konkurovať má súčasnej aplikácii Fotky

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.