Aplikácia Facebook Messenger vám teraz umožňuje pridať viac ľudí do hlasového, alebo videohovoru bez toho, aby ste museli najskôr prebiehajúci hovor prerušiť.

Nová funkcia je k dispozícii s najnovšími aktualizáciami pre Android a iOS Messenger. Predtým používatelia, ktorí chceli prizvať individuálny hovor do skupinového hovoru, potrebovali pôvodný hovor ukončiť a potom prejsť procesom spustenia ďalšieho hovoru.

V aplikácii Messenger to znamenalo potrebu najskôr vytvoriť nový skupinový hovor, alebo sa pozrieť do doručenej pošty pre existujúci rozhovor, z ktorého sa hovor znovu vyvolal.

Nová funkcia šetrí čas používateľov zobrazením ikony „pridať osobu„, keď klepnete na obrazovku počas priebežného hovoru. Rovnako ako pri ostatných skupinových volaniach v službe Facebook Messenger aj keď všetci zavesia, zostanú súčasťou automaticky vytvoreného skupinového rozhovoru.

Aplikácia Facebook Messenger spustila skupinové hlasové a videohovory v roku 2016. Vtedy to bola jedna z najlepších aplikácií na odosielanie správ v Európe, ktoré ponúkajú skupinové videohovory. WeChat, najpopulárnejšia aplikácia na odosielanie správ v Číne, predstavila túto funkciu v decembri 2015.

Zatiaľ čo je to pomerne malá aktualizácia umožňujúca pridať ďalších priateľov do prebiehajúcich hovorov, tak je to iba krok k dobehnutiu konkurenčných aplikácií ako napríklad Skype, alebo Google Hangouts. 

zdroj: techcrunch

Prečítajte si aj:

Facebook: Aplikácia Messenger je preplnená, chceme ju prečistiť

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.