Nový algoritmus, ktorý vyvíjajú v Moshe Blank, bude odhadovať, čo si chcete prečítať.

Na stene príspevkov by ste tak mali čoskoro vidieť iba relevantný obsah, potvrdil to softvérový inžinier Jie Xu. Bežne si myslíme, že správy od priateľov alebo katastrofické či smutné správy zaujímajú ľudí najviac. Nie je to tak vždy a preto by mal nový algoritmu sledovať, aké príspevky si na Facebooku otvoríte a najmä koľko času na nich stránite. Prípadne, či sa zapojíte nejakou interakciou na stránke.

4256_nowat

Zdroj: Keith Morris / Alamy/Alamy

Nový algoritmu by mal sledovať aj reálne čítanie stránky, aby nedochádzalo k falošne pozitívnym určeniam vášho záujmu. To napríklad ak otvoríte článok a potom vypnete aplikáciu alebo displej telefónu.

Facebook_anonymous_nowat

Sociálna sieť by mala zároveň dávať pozor na to, aby neponúkala len obsah od jedného vydavateľa. S pribúdajúcim počtom používateľov Facebooku je potrebné, aby reagoval na relevantnosť zobrazovaných príspevkov. Faktom je, že práve tie udržujú používateľov on-line v tejto sieti. V čase, keď buú články vydavateľským domov a denníkov čitateľné priamo na Facebooku, je to ešte dôležitejší krok. Takisto je pravda, že Facebook svoj algoritmus neustále mení, vylepšuje a reaguje na nové funkcie na svojej sieti.

Zdroj: Fox News

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.