Tie sa v uplynulých dňoch objavili aj na Slovensku.

Zdá sa však, že problém bol väčšieho rozsahu ako sa pôvodne predpokladalo. Koncom minulého týždňa sa totiž viacerí používatelia Facebooku stretli s problémom, ktorý súvisel s automatickým odoslaním žiadosti o priateľstvo po tom, čo si pozreli niekoho profil. Išlo teda o neúmyselné odoslanie žiadosti o priateľstvo, ktoré Facebook rozposielal kvôli chybnej aktualizácii. Na Slovensku sa však používatelia stretli aj s ďalšou verziou problému, ktorá bola pravdepodobne spôsobené rovnakou chybou.

Okrem rozposlania spomínaných automatických žiadostí o priateľstvo sa objavil aj problém, ktorý automaticky rušil existujúce priateľstvá, pričom táto zmena nebola vynútená ani jednou stranou. V tejto súvislosti portál AndroidAuthority vykonal skúšku, ktorá prvý problém s automatickým odoslaním žiadosti potvrdil. 

Problém zachytáva video:

Pokým ešte minulý týždeň nebolo jasné, čo tento problém spôsobovalo, tak je dobré vedieť, že už je opravený. V každom prípade si skontrolujte zoznam priateľov, či v ňom nemáte nejaké veľké zmeny a pohyby. 

Spoločnosť Meta k vzniknutému problému vydala vyhlásenie: „Opravili sme chybu súvisiacu s nedávnou aktualizáciou aplikácie, ktorá spôsobovala chybné odosielanie niektorých žiadostí o priateľstvo na Facebooku. Zabránili sme tomu a ospravedlňujeme sa za všetky nepríjemnosti, ktoré to mohlo spôsobiť.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.