Tak ako Snapchat má správy s obmedzeným časovým zobrazením, tak aj Facebook testuje novú funkciu pre časovo obmedzené žiadosti o priateľstvo.

Facebook každou aktualizáciou rozširuje svoj obsah, a takisto ako roky plynú, môžu sa vám stať, že sa nahromadia žiadosti o priateľstvo, ktoré jednoducho nechcete prijať. Pre malú skupinu používateľov sa začala zobrazovať informácia o zostávajúcom čase platnosti žiadosti o priateľstvo. Tak sa uľahčuje spravovanie žiadostí, ktoré by ste pravdepodobne nikdy neodmietli a nevymazali.

V testovacej skupine používateľov je na prijatie žiadosti 14dní.

Pre Facebook je veľmi dôležité aplikovať túto funkciu do praxe, aby bolo ľahšie identifikovanie spamu a falošných profilov. Takisto je to aj riešenie problémov s nadmerným množstvom žiadostí pre známe osobnosti. Na druhej strane by sa tak mohlo urýchliť aj vybavovanie žiadostí, na ktoré by ste reagovali bežne s nejakým meškaním. Pri odpočítavajúcom čase bude používateľ nútený sa rozhodnúť v rozmedzí 14 dní. Je to psychologický krok k vyvolaniu reakcie na určitý podnet, ktorý sa musí stihnúť v konkrétne vymedzenom čase.

Táto funkcia prichádza v čase, keď je spoločnosť Facebook poznačená škandálom Cambridge Analytica. Žiadosti o priateľstvo od úplne cudzích ľudí môžu niektorých používateľov zneistiť a vyvolať v nich pocit, akoby už verejne zdieľali o sebe príliš veľa informácií a jedno nesprávne kliknutie by mohlo odhaliť ich fotografie a príspevky, ktoré sú určené iba pre priateľov.

Pokiaľ ale budú mať používatelia pod kontrolou všetky žiadosti o priateľstvo, budú sa cítiť bezpečnejšie a budú si tak môcť pridávať iba skutočných priateľov.

zdroj: techcrunch

Prečítajte si aj:

Facebook celé roky zhromažďoval históriu hovorov a SMS správ z mobilov

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.