Sociálna sieť je oficiálne tínedžerom. 

4. február bol dňom priateľstva a sociálna sieť Facebook oslávila 13 rokov od svojho založenia. Mark Zuckerberg využil túto príležitosť, aby zdôraznil, že dnešný svet potrebuje komunity, bezpečnosť a dostupné informácie. Práve tieto funkcie má plniť Facebook, ktorý je oficiálne najväčšou sociálnou sieťou na svete.

Facebook má 1,9 miliardy aktívnych používateľov, ktorí sa do svojho účtu prihlásia aspoň raz za mesiac. Oproti minulému roku ide o 17% nárast. Počet používateľov, ktorí Facebook kontrolujú každý deň, je 1,2 miliardy. Sociálnu sieť takisto využíva viac ako 65 miliónov malých firiem. Tie takýmto spôsobom komunikujú so svojimi zákazníkmi.

Zuckerberg zverejnil aj počet aktívnych používateľov ostatných služieb, ktoré vlastní Facebook. Instagram má 600 miliónov aktívnych používateľov, z toho 150 miliónov používa každý deň novú funkciu Instagram Stories. WhatsApp používa 1,2 miliardy ľudí, Messenger o 200 miliónov menej. Ide však o obrovské čísla.

Zdroj: Facebook

Prečítajte si aj:

3 najväčšie novinky na Facebooku, ktoré by ste nemali prehliadnuť

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit