Populárna aplikácia Instagram, určená na zdieľanie fotografií dnes predstavila novú funkcionalitu pod názvom „Stories“, ktorá sa až príliš nápadne podobá konkurenčnej od Snapchatu, s tým istým názvom. Facebook, ktorý je vlastníkom Instagramu sa v minulosti viac krát neúspešne pokúšal o akvizíciu Snapchatu a tak sa nakoniec zrejme rozhodol, že bude jednoduchšie ho okopírovať.

Stories po 24 hodinách zmiznú

V podstate ide o to, že môžete zdielať fotky jednu za druhou, editovať ich za pomoci rôznych textov, emotikonov či čmáraníc a výsledkom je tzv. slideshow, ktorá po 24 hodinách z vašej časovej osi zmizne. Podobá sa vám to na niečo?

Samozrejmosťou je možnosť vybrať si, pre ktorých používateľov budú vaše Stories viditeľné. Predvolené nastavenie znamená, že každý váš „sledovateľ“ môže vidieť vašu Story, preto buďte opatrní, pokiaľ sa vo vašom zozname nachádza osoba, pre ktorú konkrétna story nie je určená a nastavenie si zmeňte.

Stories ľudí, ktorých sledujete, nájdete v hornej časti okna aplikácie a samotné fungovanie vám najlepšie priblíži video

Instagram sprístupní Stories v priebehu niekoľkých týždňov pre všetkých používateľov iOS i Androidu.

Zdroj: Mashable

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.