Nie je to ale náhrada za reakciu Nepáči sa mi.

Ide o akési tlačidlo na hlasovanie v rámci diskusií. Šípka nahornadol slúži podobne ako pri iných sociálnych sieťach a diskusných systémoch na vyjadrenie názoru. Prvé pokusy sa objavili už vo februári, avšak len malá skupina používateľov mala k tomuto spôsobu hlasovania prístup.

Rozšírenie na väčšiu skupinu používateľov v Austrálii a Novom Zélande je odpoveďou na to, že tento koncept by sa mohol ujať. Nie je to novinka, no Facebook bol len veľmi opatrný s negatívnym hodnotením. V podstate jediné, čo môžete dať na Facebooku negatívne je „lajknúť“ príspevok s tváričkou Štve ma to.

Autor snímky: Daniel Van Boom/CNET

Systémom „hlasovacích“ šípok by ste tak v budúcnosti mohli dostávať názory používateľov, ktorých príspevky ste v rámci diskusie označili šípkou nahor. Zatiaľ ešte nie je 100 %-tne potvrdené, ako bude fungovať filter príspevkov. Spoločnosť by sa určite rada vyhla obvineniu, že filtruje komentáre za vás. Pravdepodobnejší scenár je zoradenie pre vás a väčšinu komentujúcich zaujímavých príspevkov.

Ako uviedol server CNET, tieto tlačidlá sa zobrazujú iba na verejných stránkach, ktoré boli vytvorené v Austrálii a iba v mobilnej aplikácii Facebook.

Hovorca spoločnosti potvrdzuje, že netestujú tlačidlo Nepáči sa mi (dislike). Skôr ich zaujíma, ako budú používatelia reagovať na možnosť spätnej väzbu.

Zdroj: CNET

Prečítajte si aj:

Ako si uložiť všetky vaše dáta z Facebooku?

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.