Zrušenie zobrazovania počtu Páči sa mi to by sa po aktuálnom testovaní mohlo rozšíriť okrem Instagramu aj na sociálnu sieť Facebook. 

Spoločnosť Facebook sa podľa dostupných informácií chystá zrušiť počítanie Páči sa mi to v novinkách. Krok obhajuje záujmom ochrániť svojich používateľov od závisti a závislosti. Sociálna sieť Instagram už v apríli zahájila testovanie v Kanade, neskôr pribudli aj Brazília, Austrália, Nový Zéland, Taliansko, Írsko či Japonsko.

Zámer spoločnosti spočíva v zabránení porovnávania používateľov s ostatnými, ktorí majú väčší počet Páči sami to. Takisto by to mohlo zabrániť odstraňovanie tých príspevkov, ktoré nedosahujú veľké počty interakcií.

Spoločnosť zatiaľ odmietla prezentovať výsledky zo sociálnej siete Instagram. V podstate ide o to, že samotný autor príspevku vidí počet Páči sa mi to, no ostatní používatelia nie. Facebook pritom rovnakú funkcionalitu skúšal vo svojej aplikácii. 

Facebook sa podľa slov predstaviteľov plánuje vyhnúť scenárom, v ktorých by používatelia doslova zobrazovali ich ideálny život a negovali iných životy. Odstránenie počtu Páči sa mi to by mohlo povzbudiť používateľov v slobodnejšom zdieľaní obsahu. Na druhej strane však môže pripravovaná novinka znížiť popularitu sociálnej siete Facebook.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Spotify najnovšie umožňuje vložiť 15-sekundové stopy do Facebook Stories

Značky: