Podľa legislatívy sa na Facebook môžu registrovať iba deti staršie ako 13 rokov. Facebook sa rozhodol myslieť aj na mladších a pripravil pre nich komunikačný nástroj, ktorý im umožní legálne sa spojiť s priateľmi. Vyžaduje však súhlas a kontrolu rodičov.

Messenger Kids obsadzuje neobsadený trh s komunikačnými nástrojmi pre deti, ktoré majú menej ako 13 rokov. Aplikácia zároveň umožňuje plnú kontrolu a dohľad rodičov nad účtom dieťaťa.

Novinka prichádza najmä z dôvodu, že mnoho mladších detí už dávno komunikuje cez rôzne platformy od Messengeru, cez Instagram až po Snapchat. S deťmi sa vie tak spojiť prakticky ktokoľvek a môže ich tak obťažovať.

Cieľovou skupinou sú v tomto prípade deti od 6 do 12 rokov, pričom aplikácia vyžaduje to, aby rodič účet pre dieťa založil a manuálne schválil každý jeden účet s ktorým sa dieťa môže spojiť.

Facebook bude aplikáciu priebežne vylepšovať na základe používania detí. Na jej vývoji sa počas 18 mesiacov podieľalo viac ako 1200 rodičov a množstvo online špecialistov zameraných na bezpečnosť na internete a rozvoj detí.

Aplikácia je aktuálne k dispozícii len pre Spojené štáty a smartfóny s operačným systémom iOS. Ďalšie krajiny ako aj Android sa dočkajú podpory pravdepodobne v najbližších mesiacoch.

Zdroj: Reuters, Facebook Newsroom

Prečítajte si aj:

Facebook testuje novú metódu na boj proti pornografii. Vyžaduje, aby používateľ poskytol svoje nahé fotky

Značky: