Facebook at Work je odnož sociálnej siete.

Sociálnu sieť Facebook mnoho používateľov využíva aj pre potreby komunikácie s kolegami. Vývojári sociálnej siete si to dobre uvedomujú a preto pripravujú špeciálnu odnož, ktorá bude prispôsobená pre firemné využitie.

Komunikačnú platformu s názvom Facebook at Work momentálne využíva 450 spoločností v pilotnej prevádzke. Pôvodne ich bolo 300, testy prebiehali už pred polrokom.

Facebook at Work má uľahčiť komunikáciu s kolegami, s ostatnými používateľmi sa pomocou tejto verzie sociálnej siete nespojíte. Prínosom má byť jednoduchšia komunikácia a spolupráca, nie je však známe, či Facebook at Work ponúkne aj nejaké špecializované nástroje. Každopádne – používateľské profily v rámci siete Facebook at Work sú iné ako na klasickom Facebooku. To znamená, že pokiaľ vaša firma toto riešenie nasadí, budete si musieť vytvoriť nový firemný profil.

Facebook at Work obsahuje viacero funkcií klasického Facebooku, ako je napr. nástenka s novinkami, kde sa zobrazujú príspevky používateľov. Dátum spustenia ostrej prevádzky je zatiaľ neznámy, Facebook však verí, že týmto nástrojom uľahčí komunikáciu a zmenší počet emailov vo firemných schránkach.

Zdroj: TIME

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit