Väčšinu z falošných účtoch detegovali algoritmy sociálnej siete.

Facebook približne pred mesiacom publikoval pravidlá na základe, ktorých vyhodnocuje obsah na svojej sieti vrátane používateľských účtov. Teraz sa vôbec po prvýkrát Facebook rozhodol publikovať čísla, ktoré poukazujú na to, ako efektívne pracujú jeho algoritmy, ale aj administrátori. Podobné štatistiky bude najnovšie sociálna sieť publikovať každé tri mesiace.

V rozpätí od januára do marca tohto roka Facebook zmazal až 837 miliónov spamov a rekordných 583 miliónov falošných účtov zablokoval, prípadne trvalo vymazal. Rovnako sa však na sociálnej sieti objavoval aj sexuálny či násilný obsah. Z toho dôvodu bolo vymazaných až 21 miliónov príspevkov so sexuálnym obsahom, 3,5 milióna príspevkov obsahujúcich násilie, 2,5 milióna príspevkov s nenávistným obsahom a necelé dva milióny príspevkov s obsahom propagujúcim terorizmus.

Väčšina z detegovaného obsahu bola v súčasnosti už detegovaná pomocou automatických algoritmov. Sieť tak pomocou svojich algoritmov našla a odstránila bez nutnosti nahlásenia používateľmi takmer 100% spamu, falošných účtov či príspevkov propagujúcich terorizmus. Pri sexuálnom obsahu s nahotou má však sieť ešte pár nedostatkov a podarilo sa jej detegovať len 96% takéhoto obsahu.

Zdroj: Engadget