Niektoré už tento mesiac.

Meta (Facebook) po zmene názvu pracuje na viacerých zmenách, ktoré sa začnú postupne prejavovať na všetkých jej platformách. Spoločnosť najnovšie informuje o blížiacich sa zmenách, ktoré sa budú týkať fungovania jej sociálnej siete Facebook. Funkcie Priatelia v blízkosti, Upozornenia na počasie, História polohy a Poloha na pozadí budú čoskoro ukončené a spoločnosť ich už nebude poskytovať.

Už tento mesiac končí podpora pre niektoré z nich. Po 31. máji 2022 už nebudú k dispozícii funkcie Priatelia v blízkosti a Upozornenia na počasie. To znamená, že po 31. máji 2022 sa prestanú zhromažďovať vami zdieľané informácie, ktoré sa používali pre tieto funkcie vrátane Histórie polohy a Zisťovania polohy na pozadí, aj keď ste ich predtým zapli.

V prípade Histórie polohy je časový rámec o niečo väčší. Používateľ tak bude mať o niečo viac času sa na túto zmenu pripraviť. K Histórii polohy bude možné pristupovať (a sťahovať ju) do 1. augusta 2022. Po tomto dátume budú všetky informácie týkajúce sa Histórie polohy alebo Zisťovania polohy na pozadí, ktoré ste predtým zdieľali, odstránené.

Facebook história polohyZdroj: TOUCHIT
Históriu polohy je možné deaktivovať alebo stiahnuť

Facebook však bude aj naďalej zhromažďovať informácie o polohe pre iné funkcie, o ktorých informuje v Zásadách používania údajov.

Ako sa pripraviť na blížiace sa zmeny?

Ak chcete zastaviť Históriu polohy alebo Zisťovanie polohy na pozadí, aktualizujte svoje nastavenia polohy. Po 31. máji 2022 budú tieto nastavenia deaktivované a už ich nebudete môcť zobraziť ani aktualizovať. Pokiaľ nechcete, aby vás vo vašom Android zariadení Facebook aplikácia sledovala na základe polohy, odoberte jej príslušne povolenia v nastaveniach aplikácie.

Pokiaľ si však chcete zobraziť Históriu polohy, poprípade si ju chcete stiahnuť alebo upraviť, máte na to čas iba do 1. augusta 2022. Po tomto dátume budú vaše informácie vymazané.

Zdroj: Facebook

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.