Počet jeho používateľov sa už nezvyšuje.

Meta oznámila finančné výsledky za štvrtý kvartál roka 2021 a pri pohľade na ne treba uznať, že nie je sa čím chváliť. Facebook totiž dosiahol svoj vrchol a už ďalej nerastie.

Stagnácia sociálnej siete je zrejmá pri pohľade na informácie o aktívnych používateľoch. Facebook si v priebehu posledného štvrťroka 2021 otvorilo aspoň raz za mesiac 2,9 miliardy používateľov. Je to totožný počet používateľov ako za predchádzajúci kvartál.

Čo je však novinkou, Facebook prvýkrát vo svojej histórii zaznamenal pokles používateľov, ktorí používajú sociálnu sieť každý deň. V Q3 2021 to bolo 1,93 miliardy, v Q4 2021 sa tento počet o trochu znížil na 1,929 miliardy.

Možno si poviete, že sa snažíme vyvolať senzáciu, nakoľko 1,929 miliardy je obrovský počet používateľov, avšak to nie je našim cieľom. Treba však upozorniť na aktuálnu stagnáciu sociálnej siete, nakoľko je to situácia, ktorú doteraz Facebook nezažil. Bude teda zaujímavé sledovať, ako sa bude meniť počet aktívnych používateľov v roku 2022 – či bude pokles pokračovať, alebo nie.

Zdroj: Meta

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit