Sociálna sieť možnože ponúkne viac ako jeden výpis noviniek.

Ak sa dnes pozriete na vašu úvodnú stránku Facebooku, vidíte výpis noviniek. Sociálna sieť ich automaticky vyberá, filtruje a zoraďuje pre vás, prípadne si môžete nastaviť, aby sa vypisovali najnovšie novinky. V budúcnosti sa tento systém možnože rozšíri. Facebook totiž testuje novú funkciu, ktorá by používateľom sprístupnila viacero výpisov noviniek. Tie budú delené podľa kategórií.

Každý výpis noviniek bude obsahovať statusy používateľov a príspevky FB stránok, ktoré spadajú pod konkrétnu tému – napríklad štýl alebo cestovanie. Facebook túto funkciu testuje od októbra a medzi ďalšie témy patrí spravodajstvo, jedlo, zvieratá, športy, zdravie a fitness atď. Hoci pribudnú nové výpisy noviniek, úvodná stránka sa nezmení. Používateľ si však bude môcť jednoduchšie prezerať novinky pre spomenuté témy.

Pripomeňme, že ide o funkciu, ktorú Facebook zatiaľ testuje a to iba v mobilnej verzii. Nie je známe, či sa osvedčí a bude sprístupnená všetkým používateľom, alebo ju Facebook pošle do koša.

Nové výpisy noviniek budú delené podľa kategórií a tém. Facebook túto funkciu zatiaľ iba testuje (Autor: Jason Stein)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit