Ak ste si automaticky synchronizovali fotky z telefónu, musíte si stiahnuť novú appku.

Facebook dávnejšie ponúkol funkciu automatického synchronizovania fotiek. Tá funguje tak, že všetky vaše fotografie sa na pozadí nahrajú do Facebooku. Ich súkromie je nastavené ako privátne, takže verejne môžete zdieľať iba tie snímky, ktoré chcete. Ostatné sú dostupné len pre vaše oči.

Sociálna sieť neskôr túto funkcionalitu rozšírila o dedikovanú aplikáciu Moments. Tá bola voliteľná – ak ste ju nechceli, nemuseli ste ju využívať. Avšak časy sa menia a podobne ako s komunikátorom Messenger, aj aplikácia Moments je najnovšie povinná. Za predpokladu, že nechcete prísť o vaše synchronizované fotky.

facebook_moments_stahovania_nowat

Facebook totiž rozposlal používateľom upozornenie, že si do 7. júla 2016 musia stiahnuť aplikáciu Moments a prihlásiť sa do nej. Ak tak nespravia, následky sme už spomenuli. Reakcie používateľov sú presne také, aké by ste očakávali a z Moments sa razom stala najviac sťahovaná aplikácia pre iOS v USA. Bežne sa pritom pohybovala okolo 50. až 70. miesta.

Pripomeňme, že ak si aplikáciu nestiahnete, Facebook vymaže iba automaticky synchronizované fotografie z telefónu. Ak ste túto funkciu v mobilnej aplikácii nevyužívali, Moments si nemusíte sťahovať a neprídete o žiadne fotky.

Moments v prípade záujmu sťahujte z App Store a Google Play.

facebook_moments_oznamenie_nowat

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Facebook pridal podporu 360-stupňových fotografií

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit