Prihlasovanie na Facebook alebo do Messengera môžete urobiť nielen cez SMS alebo pôvodnú aplikáciu.

Meta v minulých týždňoch rozšírila spôsob, akým sa dá do sociálnej siete prihlásiť. Použitie nového prehliadača alebo aplikácie vyžaduje opätovné prihlásenie. Používatelia majúci Facebook len na jednom zariadení, napríklad na počítači, museli ísť cez SMS. Išlo o rýchly spôsob, no nebol taký intuitívny, ako by sa mohlo javiť. Žiadosť o overenie bolo potrebné zrušiť a kliknúť na vyžiadanie SMS.

Teraz je overovacie okno iné a spodné tlačidlo s nápisom Try another way ukazuje ďalšie možnosti. Môžete využiť overovaciu aplikáciu (napríklad Google Authenticator), praktické tiež bude použitie WhatsAppu. Kód dostanete od nového kontaktu s názvom Facebook, pri ktorom bude zobrazená zelená fajka. Ide o znak overenia pravosti odosielateľa. Predpokladáme, že s príchodom overenia cez WhatsApp pribudnú podvody aj touto formou.

facebook overenie whatsapp

Ďalší postup prihlasovania sa nemení. Pre tých, ktorí chcete používať Facebook v prehliadači, spravte overenie pre túto sociálnu sieť ako prvé. Následne si môžete aktivovať aj Messenger. Po úspešnom overení stránky Facebook už nebudete musieť Messenger aktivovať, iba potvrdíte svoje prihlásenie.

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.