Facebook plánuje pridať AR efekty (rozšírenú realitu), ktoré sa spúšťajú rôznymi objektmi a orientačnými bodmi reálneho sveta, ako sú cesty, kopce … a filmové plagáty!

To sa stane už čoskoro, pretože demo tejto funkcie, ktorá je v súčasnosti v uzavretom beta testovaní, sa objavilo na YouTube:

Ako súčasť propagácie nového filmu Stevena Spielberga, Ready Player One, umožní používateľovi naskenovať filmový plagát pomocou efektu, ktorý sa nachádza v aplikácii kamera, ako je to uvedené vyššie vo videu.

Čo keď nemôžete nájsť skutočný filmový plagát? Zdá sa, že ani to nie je problém, pretože si ho môžete vyhľadať na internete a naskenovať ho. Existuje aj ďalší film, ktorý má naplánované vlastné AR efekty vyvolané plagátom. Film má názov „Wrinkle In Time„.

Mathew Simari, produktový manažér Facebook Camera povedal, že verí v zlúčenie AR s okolitým svetom. Tiež povedal, že AR je viac konzistentná ako skutočný svet a pridáva viac kontextu k tomu, čo sa okolo nás deje.

Vývojári sa domnievajú, že AR bude všade okolo nás. Skôr ako pominuteľné zachytenie okamihu a zdieľanie, ktorého sme v dnešnej dobe svedkami. AR bude uchovaná v skrytej dátovej vrstve, ku ktorej pristupujeme prostredníctvom svojich zariadení. Riadia sa aj heslom: „telefóny dnes – okuliare zajtra„.

Je to celkom odvážna predpoveď pána Simariho, ale nakoniec na tom môže byť aj kus pravdy. Aplikácie sociálnych médií už majú fotoaparáty s AR efektmi, ktoré umožňujú ľuďom premeniť sa na psy, draky a iné “podivné” veci.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Stiahnite si: Facebook rozšírený vyhľadávač – Made in Slovakia

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.