Nie však vo forme samostatnej aplikácie.

Apple na konferencii WWDC 2021 oznámil, že jeho komunikačná služba FaceTime bude čoskoro dostupná aj pre používateľov Android a Windows zariadení. Tieto platformy nedostanú svoju vlastnú aplikáciu, avšak Apple umožní komunikáciu cez FaceTime aj prostredníctvom webového rozhrania.

FaceTime je komunikačná služba, ktorá umožňuje používateľom Apple zariadení uskutočňovať videohovory a hlasové hovory cez internet. Neplatíte teda nič operátorovi, využívajú sa iba mobilné dáta, resp. váš pevný internet. Na rovnakom princípe funguje aj Skype, WhatsApp, Viber či Messenger, avšak výhodou služby FaceTime je, že je priamo integrovaná do ekosystému Apple služieb a zariadení.

FaceTime doteraz umožňuje komunikovať iba použitím Apple zariadení, či už je to iPhone, iPad alebo počítače s macOS. S príchodom iOS 15 a iPadOS 15 sa situácia zmení – používatelia budú môcť vytvoriť pozvánku pre konverzáciu a tú poslať hocikomu. Pozvaní používatelia sa následne budú môcť prihlásiť do hovoru z ľubovoľného zariadenia prostredníctvom webového prehliadača.

Je zrejmé, že takéto riešenie nie je úplne priateľské k ostatným platformám, avšak je to výrazne viac než to, na čo sme boli doteraz v prípade Applu zvyknutí. Ďalšie informácie o novinkách v iOS 15 a iPadOS 15 nájdete v našom staršom článku, TU.

Zdroj: Apple

Prečítajte si aj:

Apple ukázal ako bude vyzerať a čo ponúkne nový iOS/iPadOS 15

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit