Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Oddych popri hektickom tempe na konci tohto roka aj inšpirácia a akčné osvieženie v prvých mesiacoch toho nastávajúceho. Aj to prináša “obývačkové“ filmové menu, ktoré FilmBox Premium pripravil na nasledujúce 4 mesiace vrátane filmov z produkcie štúdií Paramount a New Regency.

Napadne či nenapadne? Očakávanie snehových zrážok pred koncoročnými sviatkami končí čoraz častejšie riadnym sklamaním. Dá sa mu však spoľahlivo vyhnúť. Už 18. decembra o 22:45 prinesie kanál FilmBox Premium film Revenant Zmŕtvychvstanie, kde sa okrem poriadnej snehovej nádielky predvedie aj mimoriadny herecký duet Leonarda DiCapria a Toma Hardyho. Pútavá dráma ovenčená troma Oscarmi ukazuje silu prírody, ale aj mocnú túžby po pomste. Hlavný hrdina sa musí popasovať aj s rozzúrenou medvedicou či ľudskou podlosťou.

V decembri bude divákom v obývačke robiť spoločnosť aj evergreenový Shrek, a to hneď v dvoch častiach na stanici FilmBox Premium. Vo štvrtok 24. decembra o 21:00 vo filme Shrek The Third a o dva dni neskôr v rovnakom čase v snímke Shrek: Zvonec a koniec.

Neodmysliteľnou prísadou Vianoc sú silné ľudské príbehy. Popri tých tradičných ponúkne Filmbox Premium televíznu premiéru romantického filmu Vianočné rande môjho otca. Je výnimočný aj tým, že nepochádza z produkcie štúdií Paramount či New Regency, ale priamo z dielne samotného SPI/FilmBox. Už 26. decembra od 19:25 sa diváci dostanú do okúzľujúceho mestečka York, v ktorom sa bude počas vianočných sviatkov snažiť 16-ročná Jules o malý zázrak. Zoznámiť svojho ovdovelého otca s novou ženou. Neoblomnú dcéru čaká na jej „misii“ nejedno vtipné, ale aj vážnejšie zakopnutie.

O výživnú dávku romantiky a pohodu v obývačke sa na sklonku roka, presnejšie 27.12. postará romantický kúsok Pravidlá neplatia. Nádejná herečka Marla (Lily Collins) a šofér Frank (Alden Ehrenreich) sa v 50. rokoch minulého storočia na vlastnej koži presvedčia, že do zvláštneho sveta amerického magnáta Howard Hughesa (Warren Beatty) sa nedá nakuknúť bez trvalých následkov na ich životoch.

Pre napumpovanie riadnej porcie energie do novoročného štartu bude na FilmBoxe Premium k dispozícii hneď štvorica akčných sci-fi filmov z jednej dielne – Transformers, Transformers: Pomsta porazených, Transformers 3 a Transformers: Posledný rytier.

Sila dáva nepochybne veci do pohybu a to vrátane života, ale smer mu často dáva inšpirácia. Hodnotnú dávku životnej inšpirácie možno nájsť v biografickej snímke Bohemian Rhapsody. Kontroverzný, no o to presvedčivejší herec Rami Malek v nej prerozpráva strhujúci životný príbeh fenomenálneho Freddieho Mercuryho. O smutnom konci legendy vie takmer každý, no sú to mimoriadne okamihy života, ktoré z frontmana kapely Queen spravili nesmrteľnú legendu. Môžete si ich pozrieť v januári na FilmBox Premium.

Po januárovom reštarte sa treba odmeniť. Na miesto pomyselného dezertu vo filmovom menu vybral FilmBox dvojicu vydarených komédií s Robertom De Nirom a Benom Stillerom. Obaja páni so svojským humorom ukazujú, že s nadhľadom sa treba občas pozerať aj na rodinné vzťahy. A to v nadväzujúcich komédiách Svokor je lotor a Fotri sú lotri, v ktorých budú svetovo známi svokor a jeho zať hviezdiť na FilmBox Premium vo februári 2021. A sladkým prídavkom v tom istom mesiaci bude romantická komédia Nobody’s Fool s vynikajúcou Whoopi Goldberg.

Silnou kávou na konci filmovej ponuky z dielne FilmBoxu Premium je nepochybne Mother!. Mimoriadny režisér Darren Aronofsky, ktorý má na konte napríklad aj film Requiem for a dream, sa v tejto dráme pohráva s predstavou, ako by asi vyzeralo spolužitie prírody, boha a ľudí v jednej domácnosti. A to v plnej nahote a surovosti. Kam až siaha trpezlivosť panej domu a Matky (Jeniffer Lawrence) pri tolerovaní Jeho (Javier Bardem) “výstrelkov“?

Spomínané filmy budú k dispozícii aj cez aplikáciu FilmBox Live. Diváci si tak budú môcť užiť obľúbené kúsky kdekoľvek a na každej obrazovke, a to nie iba ako “obývačkové” menu ale aj ako “hocikde” menu.

Značky: